Clicky

 Berlusconi krijgt woensdag staatsbegrafenis in kathedraal Milaan

Berlusconi krijgt woensdag staatsbegrafenis in kathedraal Milaan
12-06-2023 15:34 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

MILAAN - De Italiaanse oud-premier en senator Silvio Berlusconi krijgt een staatsbegrafenis in de kathedraal van Milaan, meldt de Rooms-Katholieke Kerk in de noordelijke stad. Het afscheid vindt woensdag vanaf 15.00 uur plaats.

Paus Franciscus heeft Berlusconi's oudste dochter Marina een condoleancebericht gestuurd. Daarin laat hij weten te rouwen om "het verlies van een hoofdrolspeler in de Italiaanse politiek, die zijn publieke verantwoordelijkheden met een energiek temperament vervulde".

De politicus stierf maandagochtend op 86-jarige leeftijd in het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan. Hij had volgens het Italiaanse persbureau ANSA vier van zijn vijf kinderen en zijn broer aan zijn bed. Het afscheid in de kathedraal zal naar verwachting worden bijgewoond door onder anderen president Sergio Mattarella.

Berlusconi werd vorige week vrijdag in het ziekenhuis opgenomen, volgens zijn woordvoering vanwege geplande controles voor zijn chronische leukemie. In de afgelopen jaren worstelde de politicus, die drie keer premier van Italië was, met gezondheidsproblemen waarvoor hij meermaals in het ziekenhuis werd opgenomen. Hij bleef tot aan zijn dood actief in de landelijke politiek.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions