Transport Online - Eerste Hybride vrachtwagen geleverd aan Norbert Dentressangle

Eerste Hybride vrachtwagen geleverd aan Norbert Dentressangle

Eerste Hybride vrachtwagen geleverd aan Norbert Dentressangle
20-06-2011 13:23 | Renault | auteur de redactie
François Bertreau, voorzitter van de directie van Norbert Dentressangle, heeft op 14 juni jl. in Lyon uit de handen van Stefano Chmielewski, CEO van Renault Trucks, de sleutels van zijn eerste hybride Renault Premium Distributie Hybrys Tech vrachtwagen ontvangen.

Door een verbrandingsmotor aan een elektromotor te koppelen, maken hybride vrachtwagens het mogelijk om het verbruik aanzienlijk te beperken (ongeveer 20%). Bovendien zijn ze stiller dan vrachtwagens met een verbrandingsmotor, omdat ze bij een snelheid van 0 tot ongeveer 20 km/h door de elektromotor worden aangedreven. In de wegtransportsector zullen de alternatieve energiebronnen een steeds belangrijker plaats innemen. Renault Trucks bereidt zich hierop al verschillende jaren voor en biedt klanten momenteel een breed aanbod van Clean Tech voertuigen (elektrisch, hybride of op aardgas).Norbert Dentressangle, beheerder van het grootste vrachtwagenpark in Europa en toonaangevend merk in de sector, zet zich al lang in om de invloed van vrachtwagen op het milieu te verminderen. Deze geëngageerdheid is gebaseerd op de overtuiging dat de vrachtwagen het meest efficiënte goederenvervoermiddel blijft. 80% van de goederen wordt immers over minder dan 200 kilometer vervoerd, een afstand die minder geschikt is voor alternatieven voor het wegvervoer.

Met de levering van deze eerste hybride voertuigen door Renault Trucks begint Norbert Dentressangle aan een testfase van technologieën die een alternatief voor diesel kunnen bieden. Deze voertuigen, Renault Premium Distributie Hybrys Tech 4x2 van 310 pk en 19 ton bestemd voor distributietransport in stedelijke gebieden en net buiten de stad, zullen in Lyon en Parijs ingezet worden. De Carrefour groep, die de gelukkige begunstigde van het eerste voertuig in de Parijse regio zal zijn, rekent zo op deze technologie om de invloed van zijn logistieke keten op het milieu te verminderen. Een derde hybride voertuig van Renault Trucks zal deze herfst in Groot-Brittannië in gebruik genomen worden.

François Bertreau verklaart: "De levering van deze eerste hybride Renault Trucks vrachtwagen aan Norbert Dentressangle is het resultaat van een vruchtbare samenwerking met de teams van Renault Trucks sinds meer dan 30 jaar en opnieuw een bewijs van onze geëngageerdheid op het gebied van de vermindering van de broeikasgassen. Het ambitieuze milieubeleid dat wij sinds 2003 voeren en dat vaste vorm wordt gegeven door een in december 2009 vernieuwd partnerschap met ADEME heeft ons nu al in staat gesteld om een opmerkelijke vooruitgang te boeken. Met 85% van ons wagenpark in overeenstemming met de Euro IV en Euro V normen beheren wij vandaag de dag het schoonste en modernste wagenpark van Europa voor rekening van onze klanten, voor wie de verkleining van hun koolstofvoetafdruk ook een doelstelling is geworden."Stefano Chmielewski voegt hieraan toe: "Het wegtransport ondergaat een revolutie. Renault Trucks neemt hier volledig aan deel. Niet alleen door brandstofzuinige dieselvoertuigen aan klanten aan te bieden, maar ook door sinds verschillende jaren voertuigen op alternatieve energiebronnen aan te bieden. Na twee testjaren bij klanten in werkelijke omstandigheden beheerst Renault Trucks deze technologie. De levering van deze twee voertuigen met hybride technologie aan een klant als Norbert Dentressangle bewijst dat de hoofdrolspelers van het wegtransport de handen in elkaar slaan ten dienste van een duurzaam goederenvervoer."


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,320

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions