Clicky


Nieuwe zware kraan bereikt de moeilijkste plaatsen

Nieuwe zware kraan bereikt de moeilijkste plaatsen
18-06-2011 10:07 | Overig | auteur de redactie
Nieuw armsysteem en cilinders. Betere koppelingen en afdichtingen. HiPro en variabele pomp standaard. Met de Hiab XS 622 krijgt u een groter bereik, meer precisie en een soepelere werking dan met andere kranen in de klasse tot 58 tm.

Precisie is soms moeilijk te combineren met groot bereik. Voor de Hiab XS 622 is dat echter geen probleem. Zelfs op maximale reikwijdte is de zijwaartse vervorming te verwaarlozen, zegt Mikael Rietz, Vice President Loader Cranes bij Cargotec Corporation.

Het geheim zit hem in nieuwe technische innovaties die het armsysteem stabielermaken. Zo is bijvoorbeeld het ontwerp van de full-sequence cilinders geoptimaliseerd om te voorkomen dat de kraan onverwachte schokkerige bewegingen maakt tijdens het in- en uitschuiven. Verder is op elk uitschuifdeel een nieuw type glijplaat gemonteerd om de arm in zijwaartse richting te stabiliseren en de speling te minimaliseren.



Door een Hiab Jib 150 X op de kraan te monteren kunt u lading neerzetten op plaatsen waarvan u dacht dat ze voor een kraan van dit formaat onbereikbaar waren. In de krachtigste configuratie is de maximale reikwijdte 32 meter. De jib is uitermate flexibel en kan in een opwaartse hoek van 25° worden geplaatst.

Installatiewerkzaamheden en dakbedekkings werkzaamheden zijn typisch van die taken die vragen om groter bereik en meer precisie.
De Hiab XS 622 kan die uitdaging in combinatie met een Hiab Jib 150 X moeiteloos aan, aldus Mikael Rietz.

Dankzij nieuwe koppelingen, nieuwe afdichtingen en geoptimaliseerde diameters van de leidingen blijft de olietemperatuur altijd onder controle en is de Hiab XS 622 minder gevoelig voor lekkage en heeft hij een langere levensduur. E-link en Hi-Pro besturingssysteem zijn standaard en genereren automatisch het extra vermogen dat u nodig heeft voor zware hijswerkzaamheden op korte afstand. Door een P-arm toe te passen beschikt u over een perfecte kraan voor het laden en lossen van boten, mobiele kantoren en containers, waarbij transport vaak deel uitmaakt van de klus en gewicht dus een belangrijke rol speelt.



Ondanks zijn robuustheid toch een lichte kraan. Misschien klinkt het als een tegenstelling. En in zekere zin is dat ook zo. Maar dankzij een geweldig ontwerp hebben we de combinatie kunnen maken, zegt Mikael Rietz.