Clicky


Zeer grote brand in bedrijfspanden in Ter Aar

Zeer grote brand in bedrijfspanden in Ter Aar [+foto&video]
09-06-2023 23:05 | Brand | auteur ANP

TER AAR - [update 23:36 uur] Voor een grote brand die vrijdagavond woedt in meerdere bedrijfspanden in Ter Aar (Zuid-Holland) is een NL-Alert verstuurd. Er wordt opgeroepen uit de rook te blijven en naar binnen te gaan. Bij de brand komen zwarte rookwolken vrij, die tot in de wijde omtrek te zien zijn.

De brand begon rond 21.30 uur in een houthandel op een bedrijventerrein op de Hertog van Beijerenstraat. Daarna sloeg het vuur over naar andere panden. Er zijn bij de brand veel explosies te horen. Volgens Veiligheidsregio Hollands Midden zijn deze afkomstig van gasflessen.

De brandweer is nog bezig met blussen en houdt toeschouwers op afstand. "Er is erg veel rookontwikkeling. We willen iedereen verzoeken niet naar de locatie te komen, zodat de hulpdiensten de ruimte hebben om hun werk goed te doen", aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio. Omwonenden wordt gevraagd ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te schakelen.

Op sociale media plaatsen mensen foto's van de zwarte wolken die ver buiten Ter Aar te zien zijn, zoals in Noordwijk, Zoetermeer, Gouda, Haarlem en Amsterdam. Ook worden foto's gedeeld van stukken as die neerdalen een stuk bij Ter Aar vandaan, zoals in Rijnsburg en op het strand van Katwijk.