Transport Online - Dailycool bewaakt zijn trailers en temperaturen via 3T+

Dailycool bewaakt zijn trailers en temperaturen via 3T+

Dailycool bewaakt zijn trailers en temperaturen via 3T+
18-06-2011 10:04 | Trailers | auteur de redactie
Dailycool is specialist in gekoelde logistiek en biedt geconditioneerd transport voor grote supermarktketens en -leveranciers als Farmdairy, Ecomel en Vezet. Voor de temperatuurbewaking van de koeltransporten heeft Dailycool gekozen voor de innovatieve 3T+ oplossing van RGB+ Automatisering BV. Deze oplossing is inmiddels volledig live voor 60 trailers.

Directeur Ruud Robert vertelt waarom: "In onze branche is een gesloten koelketen pure noodzaak. Om de voedselveiligheid te kunnen waarborgen, mag deze nooit verbroken worden. Bij veel van onze opdrachtgevers worden trailers voorgeladen om bijvoorbeeld meer ruimte te creëren in het warehouse. De trailers worden dan voor een bepaalde periode onbeheerd weggezet. Dailycool beschikt over een modern wagenpark, maar een technische storing wordt hiermee niet uitgesloten. Wij zochten daarom een systeem waarbij ook op afstand de temperatuur van de lading bewaakt kan worden.""RGB+ is al jaren onze 'ICT partner' en heeft onder meer ons TMS pakket geleverd. Voor ons probleem met de temperatuurbewaking van de lading kwam zo 3T+ in beeld met een zeer betaalbare oplossing, die qua functionaliteit voorop loopt in de markt. Het serviceniveau is hierbij onmiskenbaar goed. Maar het belangrijkste is dat de mensen van 3T+ een enorme ‘feeling’ hebben met deze business; zij weten precies waar ze over praten en vertalen daarom heel snel de behoefte van logistieke bedrijven in zeer functionele oplossingen."

Volledig geïntegreerd met de TMS oplossing
De oplossing van RGB+/3T+ is naadloos geïntegreerd in het TMS pakket van Dailycool. Bij iedere laad of losstop wordt op basis van de productsoort automatisch bepaald wat de beoogde temperatuurzone in de laadbak moet zijn en wordt de bewaking (per compartiment) hierop aangepast. Tevens worden de gemeten temperaturen per stop in het TMS weggeschreven.

Mocht de temperatuur toch buiten de bewakingzone komen dan worden er automatisch alarmen verzonden volgens het voor Dailycool ingestelde alarmprotocol. Zo wordt afhankelijk van urgentie en tijdstip gealarmeerd via de boordcomputer, TMS, mail of SMS.Optimaal zicht op trailer
Naast de bewaking van temperaturen is een bijkomend voordeel dat alle trailers via de webportal direct zichtbaar zijn, zowel op een grafische kaart alsmede in een lijstweergave per plangroep. Vanuit het TMS worden automatisch relevante rit en stopinformatie naar de webportal doorgestuurd, zodat de gebruiker aldaar herkenbare en ondersteunende informatie heeft waar hij/zij wat mee kan.

Ten bate van de kwaliteitscontrole bestaat er tevens de mogelijkheid om een verantwoording in te geven voor ieder voorgekomen alarm.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions