Clicky


 


Advocaten in Trumps strafzaak rond geheime documenten stappen op

Advocaten in Trumps strafzaak rond geheime documenten stappen op
09-06-2023 19:15 | Buitenland | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - Twee advocaten die de Amerikaanse oud-president Donald Trump bijstonden in zijn federale strafzaak, zijn teruggetreden. Jim Trusty en John Rowley zeggen zelf te zijn opgestapt. Ze verdedigen hem ook niet meer in de zaak rond de bestorming van het Capitool, op 6 januari 2021.

"Ik wil Jim Trusty en John Rowley bedanken voor hun werk, maar ze moesten het opnemen tegen een heel oneerlijke, corrupte, kwaadaardige en "zieke" groep mensen, zoals we die nooit eerder gezien hebben", zegt Trump op zijn eigen sociale netwerk Truth Social. Hij zegt zich in de zaak, die hij "de Grootste Heksenjacht aller tijden" noemt, te laten bijstaan door advocaat Todd Blanche. Later wordt zijn advocatenteam verder uitgebreid, aldus de oud-president.

Het vertrek van de advocaten volgt enige uren nadat Trump formeel in staat van beschuldiging werd gesteld in een zaak rond geheime documenten die zijn aangetroffen op zijn landgoed Mar-a-Lago in Florida. Volgens Trump is ook zijn medewerker Walt Nauta in staat van beschuldiging gesteld. Hij zou Trump geholpen bij de verplaatsing van de dozen met geheime documenten.

Eerder stapte ook al een belangrijke advocaat van Trump op. Tim Parlatore vertrok half mei om "persoonlijke redenen". "Het heeft niets te maken met een gebrek aan vertrouwen in de zaak", benadrukte hij toen. Er lopen meerdere rechtszaken tegen de oud-president.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,296
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions