Clicky


Eerste demo-oplegger met Vector 1550 koelmachine rijdt door Nederland

Eerste demo-oplegger met Vector 1550 koelmachine rijdt door Nederland
17-06-2011 14:49 | Trailers | auteur de redactie
ROTTERDAM - Carrier Transicold Benelux heeft een demo-oplegger beschikbaar gesteld voor proefritten aan Nederlandse en Belgische koelvervoerders. De komende maanden kunnen geïnteresseerden zich inschrijven om de oplegger een week in bruikleen te krijgen. Carrier Transicold maakt deel uit van Carrier Corp., een wereldwijd toonaangevende speler op het gebied van hightech verwarmings-, airconditionings- en koelingsoplossingen en verbetert de wereld om ons heen door middel van technische innovatie en milieuvriendelijk beleid. Carrier Corp. is een business unit van United Technologies Corp. (NYSE: UTX).

Tijdens deze week kunnen ze de koelmachine testen en de veelzijdigheid van de Vector 1550 bij het transport zelf ervaren.

De demo-oplegger is nu zeven weken onderweg en heeft alleen nog maar positieve reacties gegenereerd.

"De Vector 1550 is veel lichter en verbruikt hierdoor veel minder brandstof. Het lage brandstofverbruik in combinatie met de temperatuurnauwkeurigheid maakt de Vector 1550 ideaal voor onze logistieke keten", aldus Alex Ykema, head of shipping van Poiesz Supermarkets BV in Sneek. "Bovendien is de unit erg stil."

Ben Maters. directeur van Maters Transport Huissen voegt toe: "We zijn erg tevreden over de Vector-serie, we gebruiken de Vector 1850 al geruime tijd. De nieuwe Vector 1550 is lichtgewicht en is bovendien bij lage snelheid erg zuinig. Daarnaast is de vermindering van vermogen tussen hoge en lage snelheid relatief laag. Voor intensief gebruik en lange afstanden is dit voor ons overduidelijk de beste keus."



De Vector 1550 is een volledig elektrische koelmachine en is het antwoord op de wensen van koelvervoerders. De koelmachine garandeert maximale bescherming van de koelketen, heeft een laag energieverbruik en is bovendien milieuvriendelijker. Het geoptimaliseerde energieverbruik van de Vector 1550 wordt gerealiseerd door een gepatenteerde combinatie van een hermetische compressor met een economizer, wat het gebruik van een 1.5 liter dieselmotor mogelijk maakt. De economizer verhoogt het koelvermogen tot 40% tijdens pull-down en verlaagt het vermogen automatisch tijdens de temperatuurregelingsfase. De hoeveelheid vermogen wordt op basis van de koelingsfases geregeld. Dit zorgt voor een drastische verlaging van het energieverbruik, zonder de optimale koelketen te verstoren.

De "Try Me" campagne loopt gedurende de zomer maanden.