Clicky


 


Meer doden na doorbraak Kachovka-dam in Oekraïne

Meer doden na doorbraak Kachovka-dam in Oekraïne
09-06-2023 12:39 | Buitenland | auteur ANP/RTR

KYIV - Het dodental na de doorbraak van de Kachovka-dam in Zuid-Oekraïne is opgelopen naar twaalf. Kyiv maakt melding van vier sterfgevallen en in bezette gebieden zijn volgens de door Rusland geïnstalleerde gouverneur acht mensen om het leven gekomen.

Door de verwoesting van de stuwdam dinsdag voert de Dnipro-rivier grote hoeveelheden water richting het zuiden. Oekraïne heeft de noordelijke oever van de rivier in handen, de zuidelijke oever is ingenomen door Rusland. In beide gebieden staan plaatsen onder water en vinden nog evacuaties plaats.

In het door Oekraïense gecontroleerde gebied zijn ook dertien mensen gewond geraakt. De autoriteiten hebben er meer dan 2400 mensen geëvacueerd. Vele duizenden mensen hebben zichzelf in veiligheid gebracht. Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky hebben "honderdduizenden" mensen in het getroffen gebied beperkt toegang tot drinkwater.

De gouverneur van het bezette deel van regio Cherson, Vladimir Saldo, zegt dat bijna 22.300 woningen in zeventien plaatsen onder water staan. Het waterpeil blijft volgens hem nog tot wel tien dagen stijgen. Elders in Cherson staan meer dan 3600 woningen in meer dan dertig plaatsen onder water, aldus de Oekraïense autoriteiten. Het gemiddelde waterpeil is daar vrijdag iets gezakt naar 5,38 meter.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,296
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions