Transport Online - Transportbedrijf Redder Staphorst B.V. investeert in Cryo Tech

Transportbedrijf Redder Staphorst B.V. investeert in Cryo Tech

Transportbedrijf Redder Staphorst B.V. investeert in Cryo Tech
16-06-2011 09:37 | Trailers | auteur de redactie
Transportbedrijf Redder uit Staphorst is al decennia lang een begrip in supermarkt belevering. Onlangs werden de eerste trailers van het bedrijf uitgerust met Thermo King Cryo Tech koeling. "Dit is een honderd procent verbetering vergeleken met traditionele koelsystemen", concludeert directeur Roelof Redder stellig.

Het familiebedrijf, waarvan Roelof de derde generatie vormt, beschikt over 65 trekkende eenheden, werkzaam in uiteenlopende disciplines. "Daardoor spreidt je de belangen als het ware en loop je wanneer het in een bepaald segment wat minder gaat, niet het risico dat je meteen zelf in problemen komt."

Het supermarktwerk voor Jumbo vraagt de nodige flexibiliteit. "Daar kunnen we hier goed mee omgaan en dit is ook de reden waarom Jumbo voor ons gekozen heeft", legt Redder uit. "Wij zetten daar het nieuwste van het nieuwste materieel tegenover. De Thermo King Cryo Tech koelmachine is een ware revolutie. Wij zijn gewend om zelf onderhoud te doen aan koelmachines. Nou, met dit apparaat is dat dus bijna niet meer nodig."

Redder prijst de uitstraling van de Jumbo combinaties. "Dat mooie geel valt enorm op. Toen we hier een nieuwe hadden staan, stopten de mensen om 'm eens goed te gaan bekijken", lacht hij.
"De nieuwe combinatie is ook wat andere technieken betreft, ultramodern en dat is natuurlijk het visitekaartje voor een supermarktketen die zo hard aan de weg timmert als Jumbo. Uiteindelijk schakelt de hele supermarktdistributie over op deze vorm van koeling, dat kan niet uitblijven", aldus Redder.Cryo Tech zet echter ook andere vertrouwde dimensies van het koelvervoer op z'n kop. "Je hoort helemaal niets meer, dit apparaat is nog stiller dan elektrische koeling." Redder is ervan overtuigd dat chauffeurs die vertrouwd zijn met dieselkoeling nauwkeurig geïnstrueerd moeten worden omdat Cryo Tech koeling ook nog eens veel krachtiger werkt dan traditionele dieselkoeling. "Je moet echt met scheidingswanden werken in de laadruimte, anders gaat de machine bij frequente deuropeningen veel harder werken en dat is lang niet altijd nodig. Cryo Tech koeling ten opzichte van traditionele koeling is een vooruitgang van honderd procent."

Redder kan niet wachten tot het netwerk van vulpunten waar de CO2 getankt kan worden, over Nederland wordt uitgebreid. "Dat is echt het enige nadeeltje dat ik nu kan verzinnen. Thermo King werkt hard aan de uitbreiding van dit netwerk. Het is een kwestie van tijd. Vast staat dat Cryo Tech de nieuwe standaard wordt in laadruimtekoeling."


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions