Clicky


 


Ketelbrug (A6) komend weekend dicht

Ketelbrug (A6) komend weekend dicht
09-06-2023 11:26 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

DEN HAAG - Rijkswaterstaat voert van vrijdag 9 tot maandag 12 juni werkzaamheden uit aan de Ketelbrug in de snelweg A6. Rijkswaterstaat vernieuwt het asfalt en brengt belijning aan.

Tijdens de werkzaamheden is de A6 dicht tussen Lelystad-Noord en Urk, richting van Emmeloord. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het levensverlengend onderhoud dat wordt uitgevoerd aan de A6 tussen Bant en Almere-Buiten tot eind augustus 2023.

Afsluitingen en omleidingen

Van vrijdag 9 juni 22.00 tot maandag 12 juni 05.00 uur vinden de volgende afsluitingen en omleidingen plaats richting Emmeloord:

  • A6 vanaf Lelystad-Noord (11) tot Urk (13)
  • oprit Lelystad-Noord (11) afgesloten
  • oprit Swifterbant (12) afgesloten
  • verzorgingsplaats Oeverwal
  • tankstation en verzorgingsplaats De Abt
  • de Ketelmeerweg over de Ketelbrug in beide richtingen afgesloten

Doorgaand verkeer vanuit Amsterdam richting Lemmer/Emmeloord wordt omgeleid om via de snelwegen A1 en de A28. Vanuit Utrecht wordt omgeleid via de A28 en de autoweg N50 en vanuit Almere via de snelweg A27, de A1 en de A28.

Lokaal verkeer wordt omgeleid via afrit Lelystad-Noord (11), de N307, N50 en de N352 bij oprit Urk (13) de A6 weer op te gaan.

Levensverlengend onderhoud

"Tot eind augustus 2023 passen we levensverlengend onderhoud toe op A6 tussen Bant en Almere-Buiten in beide richtingen. Dit houdt in dat we, afhankelijk van de staat van het asfalt, bepaalde wegvakken opnieuw asfalteren, voegen renoveren, detectielussen vervangen en waar nodig belijning opnieuw aanbrengen", aldus Rijkswaterstaat.

"Een detectielus bevindt zich in het wegdek, waarmee we met behulp van elektronica een voertuig kunnen waarnemen. Een voegovergang is de verbinding/schakel tussen de snelweg en de brug. Zo verlengen we de levensduur van onze snelwegen en houden we deze kwalitatief op niveau."

Werkzaamheden provincie aan Markerwaarddijk N307

Ook de provincie Flevoland voert het weekend van 10 en 11 juni werkzaamheden uit in de provincie Flevoland. Van vrijdag 9 op zaterdag 10 juni wordt van 20.00 tot 6.00 uur gewerkt aan de Markerwaarddijk N307. De werkzaamheden vinden niet plaats op de omleidingsroute. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,296
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions