Clicky


 


Nog eens 100 euro per maand extra voor werknemers koek- en snoepfabrieken

Nog eens 100 euro per maand extra voor werknemers koek- en snoepfabrieken
09-06-2023 10:30 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - De mensen in de fabrieken van onder andere Mars, Mentos en Verkade krijgen er per 1 juli nog eens € 100 bruto per maand bij. Dit geld komt bovenop de loonsverhoging in de cao. De werknemers gaan er zo met gemiddeld 9,5 procent op vooruit dit jaar.

Dat heeft de FNV afgesproken met de werkgevers in de zoetwarenindustrie. De leden van de vakbond mogen nu stemmen op het onderhandelingsresultaat.

Eric Brouwer, bestuurder FNV Voedingsindustrie: "Dankzij de staking bij de Mentosfabriek en onder druk van nog meer acties zijn de werkgevers onze kant op gekomen. Ook prettig: de looptijd van onze afspraken is verkort tot eind september volgend jaar, in plaats van december. Dat betekent dat we ook weer eerder aan de onderhandelingstafel zitten. Daarmee is het risico dat mensen in de tussentijd worden geraakt door een hogere inflatie kleiner."

Werknemers van koek- en snoepfabrieken hebben de laatste maanden actie gevoerd voor een betere cao. De cao die er nu ligt, is alleen afgesloten met CNV en De Unie.

In de sector Zoetwaren werken 11.000 mensen, verdeeld over bijna 200 bedrijven, van kleine fabrieken tot multinationals zoals Mars, Perfetti Van Melle (onder andere Mentos), Verkade en Royal Fassin.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,296
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions