Clicky


Dader steekpartij op kinderspeelplaats Annecy psychiatrisch onderzocht

Dader steekpartij op kinderspeelplaats Annecy psychiatrisch onderzocht
09-06-2023 10:12 | Buitenland | auteur ANP/AFP

ANNECY - De Syrische vluchteling die donderdag in de Franse stad Annecy op een kinderspeelplaats met een mes onder anderen peuters aanviel, wordt psychiatrisch onderzocht. Zo wordt onder meer geprobeerd te achterhalen wat de man bewoog. De Franse autoriteiten denken niet aan een terroristisch motief en de man was niet onder invloed van alcohol of drugs.

Hij verwondde vier kleine kinderen, onder wie een Nederlands kind, en twee volwassenen zeer ernstig. De vier kinderen en een volwassene liggen nog steeds in kritieke toestand in ziekenhuizen.

De 31-jarige dader is volgens Franse media in 2011 zijn land uitgevlucht en ontmoette in Turkije zijn latere Zweedse vrouw. Ze zijn in 2013 naar Zweden uitgeweken en hij heeft er een vluchtelingenstatus gekregen. Hij heeft echter nooit de Zweedse nationaliteit gekregen. Hij is recentelijk gescheiden en heeft geprobeerd ook in Frankrijk een vluchtelingenstatus te krijgen, maar dat werd begin deze maand afgewezen.

President Emmanuel Macron brengt vrijdag met zijn vrouw een bezoek aan slachtoffers van de steekpartij in het park in centrum van Annecy. De gewonde kinderen zijn in de leeftijd van 22 maanden tot 3 jaar. Een van hen is naar een ziekenhuis in Genève overgebracht. Macron zal ook familie van slachtoffers andere betrokkenen spreken. De premier en de minister van Binnenlandse Zaken, Elisabeth Borne en Gérald Darmanin, zijn donderdag naar Annecy gegaan.