Clicky


 


DHG verwerft middels erfpacht locatie van twaalf hectare in Vlissingen

DHG verwerft middels erfpacht locatie van twaalf hectare in Vlissingen
08-06-2023 16:09 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

VLISSINGEN - DHG heeft met North Sea Port een erfpacht overeenkomst gesloten voor een kavel grond van twaalf hectare in het havengebied van Vlissingen. DHG zal op deze kavel op korte termijn starten met de ontwikkeling van circa 70.000 m2 hoogwaardige distributiecentra volgens haar SMARTLOG concept.

DHG heeft de afgelopen jaren meerdere grote kavels op diverse locaties in Nederland ontwikkeld en ziet ook in deze locatie grote potentie. Deze transactie sluit uitstekend aan bij de eerdere transacties die DHG deed voor respectievelijk 11 en 31 hectare in het havengebied van Vlissingen. Alle drie de locaties zullen gefaseerd ontwikkeld worden tot logistieke centra.

Voor deze specifieke locatie geldt milieucategorie 5.2. Op dit moment is DHG aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de distributiecentra op deze locatie ook geschikt te maken voor de opslag van Lithium Ion batterijen. De benodigde capaciteit voor op- en overslaglocaties van deze batterijen door de voortdurende elektrificatie naar verwachting sterk toenemen.

DHG ziet in Vlissingen uitstekende mogelijkheden voor de ontwikkeling van hoogwaardige logistiek, in combinatie met de unieke multimodale mogelijkheden die de haven biedt. Door de samenwerking met naastgelegen containerterminal van partner Verbrugge kunnen containers vanaf de terminal, zonder tussenkomst van vrachtwagens, bij de distributiecentra worden afgeleverd. Dit scheelt kosten en beperkt de uitstoot van CO2 en stikstof

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,296
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions