Clicky


 


Oorzaak treinstoring gevonden, vrijdagnacht geen treinen rond Amsterdam

Oorzaak treinstoring gevonden, vrijdagnacht geen treinen rond Amsterdam
08-06-2023 12:20 | Storingen | auteur Redactie

AMSTERDAM - In de nacht van vrijdag op zaterdag is er geen treinverkeer mogelijk in de regio Amsterdam. ProRail werkt dan aan de terugkeer naar de verkeersleidingspost in Amsterdam. NS onderzoekt andere vervoersmogelijkheden, maar het eerste beeld is dat die er zeer beperkt zullen zijn.

NS adviseert reizigers daarom om alternatief vervoer te regelen of niet te reizen in de regio Amsterdam. ProRail en NS vinden het ontzettend vervelend voor reizigers die hiermee te maken krijgen. We houden reizigers de komende tijd op de hoogte via de NS-reisplanner en website.

Sinds zondag 4 juni is er een grote storing in de verkeersleidingspost Amsterdam. Daarom is er uitgeweken naar een uitwijklocatie in Utrecht. Het treinverkeer in Amsterdam en omstreken wordt nog steeds bediend vanuit deze uitwijklocatie in Utrecht. Het treinverkeer ondervindt daar momenteel geen hinder van.

Oorzaak gevonden

De oorzaak van de storing in de verkeersleidingspost van ProRail in Amsterdam is gevonden. Het betreft een defect hardware-onderdeel in het systeem voor de bediening van seinen en wissels. Dit hardware-onderdeel is inmiddels vervangen. Het systeem is de afgelopen twee dagen uitgebreid getest en werkt weer. Daarom wordt er vrijdag op zaterdagnacht teruggekeerd naar de verkeersleidingspost in Amsterdam. Tot die tijd wordt er vanuit de uitwijklocatie in Utrecht gewerkt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,296
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions