Clicky


 


Vrouwen gevonden onder trailer op goederentrein

Vrouwen gevonden onder trailer op goederentrein [+foto's]
08-06-2023 11:46 | Buitenland | auteur Redactie

MÜNCHEN - Woensdagmiddag 7 juni kreeg de Duitse Politie in München een melding van rookontwikkeling in een goederentrein. Rook konden de agenten die ter plaatse kwamen niet ontdekken maar wel twee vrouwen die zich onder in een ruimte onder de trailers bevonden.

Rond 10.30 uur meldde de alarmcentrale van Deutsche Bahn AG rookontwikkeling en een waarneming van mensen op een goederentrein in het Karlsfeld-gebied van München. Toen de agenten arriveerden was er geen rook te bespeuren. Na overleg met de machinist van de trein bleek dat hij ook geen rook meer kon waarnemen, maar wel mensen had ontdekt.

Bij de controle konden de hulpdiensten op de laatste wagon twee vrouwen aantreffen, een 27-jarige Spanjaard en een 32-jarige Amerikaan, die er blijkbaar al langer verborgen zaten. Bij een eerste onderzoek verklaarden de "verstekelingen" dat ze de avond ervoor rond 21.10 uur in Bremen op de trein waren gestapt en het hele traject naar Karlsfeld op de wagon hadden doorgebracht. Ook haar lichaam, dat helemaal onder het remstof en vuil zat, getuigde hiervan.

Volgens hun eigen verklaringen was de bestemming van hun reis München. De twee vrouwen, die geen vaste verblijfplaats in Duitsland hebben, werden na voltooiing van alle politiemaatregelen vrijgelaten. Ze worden vervolgd voor 'zwartrijden'.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,296
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions