Transport Online - 14 nieuwe Scania R440 trekkers voor Tanktransport Thys

14 nieuwe Scania R440 trekkers voor Tanktransport Thys

14 nieuwe Scania R440 trekkers voor Tanktransport Thys
07-06-2011 11:17 | SCANIA | auteur de redactie
Het Belgische bedrijf Tanktransport Thys is zijn wagenpark fors aan het vernieuwen. Onlangs bestelde men 14 nieuwe Scania trekkers die worden uitgerust met de zuinige 13 liter 440 pk sterke XPI motor. Deze voldoet aan Euro 5 zonder toevoeging van AdBlue. De meeste voertuigen zijn verder voorzien van tweepedaals Scania Opticruise. Van de 14 trekkers hebben er 3 de luxueuze Topline cabine; de overigen zijn uitgerust met de Highline cabine. In de komende twee jaar zullen nog eens 18 trekkers worden afgeleverd bij Tanktransport Thys.

Thys noemt de goede samenwerking met dealer Scania Wijnegem als een belangrijke reden waarom wederom voor Scania is gekozen. Verder zijn het lage gewicht, mede bereikt door de inzet van een lichtgewicht koppelschotel, en de lage onderhoudskosten gekoppeld aan een hoge restwaarde voor Tankstransport Thys doorslaggevende overwegingen om uitsluitend met Scania te rijden.

Ze hebben bewust gekozen voor een Scania Xpi-motor die de Euro 5-norm zonder het gebruik van AdBlue behaalt. Hierdoor kan aan plaats – geen extra tank benodigd - en voornamelijk aan gewicht gewonnen worden. Ook wordt een extra handeling uitgespaard tijdens het tanken. Er is geopteerd voor 1 brandstoftank van 1.000 liter om de tijd voor het tanken te beperken en hiermee zo veel mogelijk gewicht te besparen. Het zeer gunstige verbruik van Scania, inclusief gebruik van de compressor, resulteren in een gemiddeld verbruik van circa 32 liter voor de volledige vloot.Vorig jaar is de eerste Euro 5 in een zeer luxueuze uitvoering gekocht voor chauffeur Fred Van Den Ouweland, die op dat moment 20 jaar in dienst was bij het bedrijf. Bijzonder is ook dat begin 2012 chauffeur Max Mattheeussen beloond zal worden voor zijn 20 jaar trouwe dienst met eveneens een speciale uitvoering van zijn Scania.

Tanktransport Thys is verkozen tot transporteur van het jaar 2010. De verkiezing van Transporteur van het Jaar wordt georganiseerd door het vakblad ‘Truck & Business' en bekroont een transportbedrijf dat rijdt voor rekening van derden en opvalt door zijn goed beheer, marktbenadering, sociale aanpak en drang naar vernieuwing.

Transport Thys haalde vorig jaar een omzet van € 10.699.670, gerealiseerd door 46 personeelsleden met 45 voertuigen.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,320

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions