Clicky


 


Uber opent nieuw hoofdkantoor in Amsterdam

Uber opent nieuw hoofdkantoor in Amsterdam
07-06-2023 08:52 | Algemeen | auteur Redactie

AMSTERDAM - Uber heeft vandaag zijn nieuwe internationale hoofdkantoor geopend in Tripolis Park, Amsterdam. Het kantoor is een van Uber’s grootste tech-centra buiten de VS. Uber telt momenteel meer dan 1.000 werknemers in Amsterdam, met ruimte voor nog eens 1.000 in dit nieuwe gebouw. Uber wil het aantal engineers buiten de VS uitbreiden en wil dat Amsterdam hierbij voorop loopt. Op de nieuwe locatie heeft Uber momenteel 50 openstaande tech vacatures, waaronder voor een Senior Director of Engineering die vanuit Amsterdam een team van tech experts gaat leiden.

Uber startte meer dan tien jaar geleden in Amsterdam. Het divers samengestelde team is met de stad meegegroeid en is inmiddels de motor voor Uber’s activiteiten voor heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Het belangrijke werk dat vanuit Amsterdam wordt gedaan, geeft richting aan de manier waarop Uber wereldwijd omgaat met belangrijke kwesties zoals duurzaamheid en de afspraken met vakbonden.

Dara Khosrowshahi, CEO van Uber: “Ons nieuwe hoofdkantoor geeft ons de ruimte om te groeien in Amsterdam, waar we technisch toptalent werven. Op dit moment hebben we hier meer dan 1.000 collega’s en dit nieuwe kantoor biedt plek voor nog eens 1.000. Deze teams zijn de motor voor ons bedrijf in heel Europa en ze werken aan technologieën die steden over de hele wereld positief transformeren.”

In Amsterdam worden belangrijke producten ontwikkeld, onder andere door gebruik te maken van ‘machine learning’. Dit helpt chauffeurs, passagiers en koeriers door bijvoorbeeld zeer nauwkeurige aankomsttijden van ritten en maaltijden te voorspellen of administratieve processen te stroomlijnen waarmee iedereen die via de Uber app verdient, nog sneller op weg kan.

Het nieuwe hoofdkantoor bevindt zich in Amsterdam-Zuid, telt 11 verdiepingen en beslaat in totaal 61.000 vierkante meter. De bestaande Tripolis-gebouwen die in 2019 de status van Gemeentelijk Monument kregen, zijn behouden en vormen het hart van het nieuwe kantoor. De monumentale status bevestigt het belang van het kantoor als onderdeel van het architectonisch erfgoed van Amsterdam. Door te investeren in duurzame oplossingen bij de bouw en realisatie van het nieuwe kantoor zet Uber zich in om het totale energie-, water- en afvalverbruik te verminderen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,296
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions