Clicky


Gemeente Utrecht haalt huisvuil op met Renault Trucks' meest compacte bedrijfswagen

Gemeente Utrecht haalt huisvuil op met Renault Trucks' meest compacte bedrijfswagen
01-06-2011 13:45 | Renault | auteur de redactie
Dat de Renault Maxity het ideale voertuig is voor gebruik in de stad, dat bewijst ook de Gemeente Utrecht. De gemeente nam twee exemplaren van Renault Trucks' meest compacte lichte bedrijfswagen in gebruik voor het huis aan huis ophalen van afval in de Utrechtse binnenstad. Beide voertuigen zijn opgebouwd met een gesloten kiepbak met hefinstallatie voor de bekende kliko huisvuilcontainers en werden geleverd door Renault Trucks Utrecht.

Met zijn wielbasis van 2,5 meter, cabinehoogte van 2,11 en breedte van 1,87 meter is de Renault Maxity ideaal voor gebruik in de krappe straatjes van de Utrechtse binnenstad. Met een draaistraal van amper 4,80 meter en laadvermogen tot 1820 kilogram (het beste nuttig laadvermogen in zijn klasse) was het de ideale oplossing voor de Gemeente Utrecht.



Beide Renault Maxity's zijn uitgerust met een 150 pk DXI3 motor, die bovendien uitgerust is met EGR-technologie (Exhaust Gas Recycling - Recycling van uitlaatgassen) en roetfilter om te beantwoorden aan de Euro4-norm. Partner voor het onderhoud en de ondersteuning van deze voertuigen van de Gemeente Utrecht is Renault Trucks Utrecht.