Clicky


Renault Premium levert bouwmaterialen in Amsterdamse binnenstad

Renault Premium levert bouwmaterialen in Amsterdamse binnenstad
30-05-2011 11:58 | Renault | auteur de redactie
Renault Trucks Amsterdam leverde een Premium Lander met laadkraan en open laadbak aan Transportbedrijf Boogaard in Amsterdam. De wagen wordt vooral gebruikt voor het leveren van bouwmaterialen op moeilijk bereikbare plaatsen in de binnenstad.

In een stad als Amsterdam is het ontzettend moeilijk om bouwmaterialen te leveren. Zo leverde het bedrijf een trap door een raam op de derde verdieping van een woning aan de Stadhouderskade. Dat gebeurt met een laadkraan op een open vrachtwagen die de trap over het trapgat plaatste tot zeven meter in het huis.

Om aan de stijgende vraag naar dit transport te voldoen, schafte Transportbedrijf Boogaard een Renault Premium Lander 6x2 aan. Met zijn gestuurde, hefbare sleepas en zijn kleine draaicirkel is die bijzonder wendbaar en dat is in oude centrumsteden zoals Amsterdam een absolute noodzaak. Bovendien kan je de tractie van de Premium Lander 6x2 verhogen door met een druk op de knop de sleepas omhoog te zetten. Dan komt al het gewicht op de aandrijfas terecht en krijgen de wielen meer grip, erg handig als je op een modderige bouwwerf moet rijden. Met een verhoogde bodemvrijheid van 317 mm aan de vooras en 340 mm onder de achteras kan de Premium Lander ook zijn mannetje staan op bouwwerven.



Transportbedrijf Boogaard koos voor de DXi11-motor van 380 pk, de lichtste uitvoering van deze Euro 5-motor maar ruim voldoende voor dit soort werk. Met zijn koppel van 1.800 Nm tussen 950 en 1.400 omwentelingen per minuut heeft die onderin genoeg kracht om zich van zijn taak te vergewissen. De wagen is uitgerust met de geautomatiseerde Optidriver+-versnellingsbak zodat de chauffeur zich in het drukke stadsverkeer niet moet bezig houden met schakelen.

De inschakelbare off road-modus zorgt er op het terrein voor dat hij later opschakelt om de kracht van de motor volledig te benutten. Door de snellere terugschakelmanoeuvres in die off road-modus wordt de remkracht van de motor optimaal gebruikt. Op de weg zorgt de on road-modus voor een lager verbruik en een rustiger schakelritme.