Clicky


Bijzondere Volvo FH 8x2 voor Multiline

Bijzondere Volvo FH 8x2 voor Multiline
27-05-2011 19:48 | Volvo | auteur de redactie
Voor het aanbrengen van verschillende soorten wegbelijning heeft Multiline uit Apeldoorn onlangs een Volvo FH in gebruik genomen. De 8x2 bakwagen is door Terberg Techniek voorzien van een gestuurde naloopas. De speciale opbouw van Hartog-Est uit Waardenburg bevat een toilet- en schaftruimte, takelvoorziening voor zware lasten en hefplateau. De truck werd door Harbers Trucks uit Apeldoorn geleverd.

Multiline is gespecialiseerd in het aanbrengen van wegmarkering, halbelijning, infra-coating en andere bijzondere toepassingen. Het bedrijf beschikt over vier vestigingen in Apeldoorn, Brakel, Havelte en Raalte. Tot de opdrachtgevers behoren wegbeheerders, overheden, aannemers, maar ook particulieren.

Arbotechnisch
De Volvo FH 8x2 beschikt over 420 pk. Het voertuig werd door Terberg Techniek voorzien van een gestuurde naloopas, wat de wendbaarheid vergroot, zorgt voor minder bandenslijtage en beschadigingen aan het wegdek minimaliseert.



De truck wordt ingezet voor het aanbrengen van markeringen op verschillende locaties door heel Nederland. Het betreft vaak kortdurende projecten met beperkte voorzieningen voor het personeel. Berd Koggel, bedrijfsleider van Multiline is blij met de nieuwe truck: "Het is een bijzonder model met veel speciale aanpassingen en vernuftige hydrauliek. We hebben samen met Harbers Trucks en Hartog-Est gekeken naar tal van arbotechnische aanpassingen voor de ploeg. De combinatie is onder andere voorzien van een takelvoorziening en hefplateau zodat het personeel geen zware lasten hoeft te tillen. Daarnaast is er een schaftruimte en toiletvoorziening aanwezig."



Duurzame transportoplossingen
De motor is een EEV-versie (Enhanced Environmental friendly Vehicle) voor nog lagere emissies van koolwaterstof en roetdeeltjes. "Focus op duurzaamheid is in onze branche belangrijk. Onze opdrachtgevers vragen in aanbestedingen steeds vaker naar schone en duurzame trucks. Volvo Trucks is een van de voorlopers op het gebied van duurzame transportoplossingen en dit sluit zeer goed aan bij onze eisen en die van onze opdrachtgevers", besluit Koggel.