Clicky


 


RTL Nieuws: 'drugscriminelen nemen truckers in de tang'

RTL Nieuws: 'drugscriminelen nemen truckers in de tang'
06-06-2023 11:39 | Criminaliteit | auteur Redactie

HILVERSUM - Vrachtwagenchauffeurs worden omgekocht, bedreigd en achtervolgd door drugscriminelen. Dat blijkt uit een groot onderzoek van RTL Nieuws naar de wegtransportsector. De infiltratie door drugsbendes baart de sector en de politie zorgen. "Het neemt toe en wordt gewelddadiger."

"Een traumatische gebeurtenis", zo noemt transportdirecteur Joost Visbeen van Daily Logistics Group een gewapende overval op één van zijn chauffeurs. De chauffeur reed net weg bij een klant in Hoek van Holland, toen hij moest stoppen voor een auto met pech. Zo leek het tenminste, want toen hij uitstapte, zag hij twee mannen een pistool op zijn hoofd richten.

Terwijl de chauffeur werd bedreigd met een pistool, openden andere mannen zijn container en haalden er pakketten drugs uit. De chauffeur wist van niets. De gewapende overval heeft er niet alleen bij de chauffeur ingehakt, maar bij iedereen in het bedrijf, zegt Visbeen. "Dit is niet normaal. Ik maak me zeker zorgen. Het aantal incidenten neemt toe en het wordt steeds brutaler en gewelddadiger."

Criminelen gebruiken extreme methoden om drugs in of juist uit vrachtwagens te krijgen. De onderzoeksredactie van RTL Nieuws deed in de afgelopen maanden onderzoek hoe drugscriminelen invloed uitoefenen op het wegtransport in Nederland. Meer dan 50 chauffeurs gaven aan in de afgelopen drie jaar te zijn benaderd door criminelen. Ze ontvingen een lucratief aanbod, werden bedreigd, of zelfs achtervolgd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats