Clicky


 


Marc Hendrikse nieuwe voorzitter DAF Museum

Marc Hendrikse nieuwe voorzitter DAF Museum
06-06-2023 11:31 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

EINDHOVEN - De 63-jarige Marc Hendrikse wordt per 1 september aanstaande de nieuwe voorzitter van het Bestuur van het DAF Museum. Hij volgt daarmee de 75-jarige Geert Vermeer op, die besloten heeft het DAF Museum na 10 jaar te verlaten.

Na zijn studie aan de Technische Universiteit in Delft, trad Marc Hendrikse in 1985 bij DAF in dienst, waar hij diverse functies binnen Marketing & Sales bekleedde in binnen- en buitenland. In 1990 maakte hij de overstap naar touringcarproducent BOVA, waar hij twee jaar later toetrad tot de directie. Van 2005 tot 2020 was hij werkzaam binnen de high-tech industrie als algemeen directeur van NTS.

Op dit moment ondersteunt Marc Hendrikse als boegbeeld van de Topsector ‘High Tech Systemen en Materialen’, innovatieprojecten om tot emissievrije trucks te komen. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Fontys, voorzitter van het Bestuur bij het Mikrocentrum en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Brainport. Bovendien is Marc Hendrikse commissaris bij de moedermaatschappij van Truckland, een van de grootste DAF-dealers van Nederland.

“Dat ik nu ben benoemd tot voorzitter van het Bestuur van het DAF Museum maakt de cirkel voor mij rond”, aldus Marc Hendrikse. “Ik ben mijn carrière begonnen bij DAF en heb dit prachtige merk altijd in mijn hart gehouden. Het DAF Museum heeft zich ontwikkeld tot één van de meest drukbezochte musea in de regio en ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan de verdere uitbouw van het succes.”

Het DAF Museum is verheugd dat Marc Hendrikse per 1 september aanstaande voorzitter wordt. “Marc heeft een enorme bestuurlijke ervaring en bovendien een warme band met DAF”, zei Marc van Doorne, kleinzoon van DAF-oprichter Hub van Doorne en erevoorzitter in het Bestuur. “Een perfecte opvolger van Geert Vermeer, die ik mede namens onze 160 vrijwilligers nogmaals enorm wil bedanken voor 10 jaar fantastische inzet voor het DAF Museum.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats