Clicky


Luxueuze Scania R440 Topline trekkers voor Schotman

Luxueuze Scania R440 Topline trekkers voor Schotman
27-05-2011 10:48 | SCANIA | auteur de redactie
BREDA - Dat niet alleen de achtcilinders van Scania traditiegetrouw rijkelijk uitgerust worden bewijzen de nieuwe voertuigen van Schotman uit Lichtenvoorde. Zij namen onlangs twee Scania R 440 LA4x2MLB trekkers in gebruik met tal van opties en accessoires die we voornamelijk bij de achtcilinders tegenkomen. De metallic blauwpaarse kleur zorgt voor een opvallende verschijning op de weg. De Scania vestiging in Gaanderen leverde de nieuwe voertuigen af.

De 4x2 trekkers zijn voorzien van de riante Scania CR19 Topline cabine. Aan de buitenkant vinden we – naast de door ESVE Coatings te Lichtenvoorde gespoten opvallende kleur – xenon en led verlichting, Alcoa Dura Bright velgen, luchthoorns en een camerasysteem. In het fraaie nieuwe dashboard van de R-serie is er 2DIN navigatie en automatische airconditioning. De luxe zwartlederen bekleding, 2-pedaals Scania Opticruise, Scania Retarder en koelkast zorgen voor veel comfort.

Ook is de trekker rondom luchtgeveerd. Een extra informatiedisplay in de cabine zorgt er voor dat de chauffeur continue zicht heeft de op toestand van de ééndagsvleeskuikens. De nieuwe Heering trailers, met een eigen 380 Volt generator, zijn dan ook volledig klimaatbeheerst. Een constante luchtstroom die zowel gekoeld als verwarmd kan worden, zorgt voor voldoende aanvoer van zuurstof bij de kuikens.

Schotman is een familiebedrijf sinds 1950. Het bedrijf met zijn 'core-business' in de vleespluimvee beschikt zowel over moderne opfokbedrijven, vermeerderingsbedrijven, broederij- als vleeskuikenbedrijven in Nederland en Duitsland. Naast de pluimveetak is het bedrijf ook actief in de varkenssector, akkerbouw en de melkveehouderij.



Het logistieke proces bij Schotman
Alvorens een kwaliteits ééndagskuiken te kunnen leveren worden eerst de broedeieren verzameld op eigen en gecontracteerde vermeerderingsbedrijven in Nederland, België en Duitsland. Tijdens het transport naar de broederij worden deze broedeieren geconditioneerd en gedesinfecteerd. Aangekomen op de broederij worden de eieren vervolgens 21 dagen bebroed. Op de 21-ste dag worden de pasgeboren ééndagskuikens verpakt in transportkratten. Aaneensluitend worden de kuikens binnen één dag getransporteerd en gelost op de afnemende vleeskuikenbedrijven.

Het transport van de ééndagsvleeskuikens wordt door Schotman bewust niet uitbesteed, daar het bedrijf er zeker van wil zijn dat de kuikens in een optimale conditie geleverd worden bij de afnemer. De chauffeurs krijgen met enige regelmaat trainingen met betrekking tot dierenwelzijn en hebben dan ook hun 'vakbekwaamheid in pluimveetransport' (EG nr. 1/2005).