Clicky


 


Verstappen bij Jinek: bericht over belastingontwijking niet waar

Verstappen bij Jinek: bericht over belastingontwijking niet waar
05-06-2023 23:39 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - Max Verstappen heeft namens zijn manager Raymond Vermeulen gereageerd op de berichten rondom zijn inkomstenbelasting. De Formule 1-coureur liet bij Jinek weten dat berichtgeving over vermeende belastingontwijking zoals in de Volkskrant niet klopt.

"Het is feitelijk onjuist wat er door de Volkskrant geschreven wordt. Wij betalen keurig belasting over de sportprestaties die wij in Nederland leveren, zoals het inkomen dat hij verdient tijdens de Ducht Grand Prix in Zandvoort."

"We betalen ook belasting in andere landen waar hij als sportman inkomsten genereert. Verder hebben wij geen activiteiten in Nederland. Waarom zouden we daar dan belasting over buitenlands inkomen moeten betalen? Het zou vreemd zijn als je dubbel betaalt, dit zijn de internationale regels."

Verstappen, die afgelopen zondag nog de Grote Prijs van Spanje op zijn naam schreef, liet weten zich aan de regels te houden. "Men kan overal moreel iets van vinden, uiteindelijk zijn het gewoon de juridische en fiscale (internationale) wetgevingen en daar houden wij ons in alle vormen en maten aan."

Foto's

  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats