Clicky


Zeker 20 appartementen Amsterdam jaren onbewoonbaar na brand

Zeker 20 appartementen Amsterdam jaren onbewoonbaar na brand
05-06-2023 23:31 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Zeker twintig appartementen van het complex in Amsterdam waar dit weekend een grote brand was zijn mogelijk nog drie jaar onbewoonbaar, zegt een woordvoerder van Vesteda, de verhuurder en eigenaar van het appartementencomplex. De rest van de 95 appartementen is waarschijnlijk nog drie maanden onbewoonbaar, zo schat Vesteda in.

"Het is een inschatting, het kan dus korter duren of langer. Dat hangt af van het onderzoek en of we technische installaties, voor elektriciteit en water, weer aan de praat kunnen krijgen." Maandag hield de verhuurder een bijeenkomst, waar bijna alle bewoners bij waren. Ongeveer twee derde van de bewoners heeft vervangende woonruimte kunnen vinden, bijvoorbeeld bij familie of vrienden. De rest verblijft in een naastgelegen hotel.

De komende tijd wil Vesteda met collega-verhuurders in kaart brengen of zij woonruimte hebben die aangeboden kan worden. "Dat willen we gaan aanbieden aan de meest urgente gevallen. De komende dagen gaan we dit verder uitwerken."

Zaterdagavond ontstond een grote brand in het appartementencomplex aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost. Er vielen geen gewonden. De afgelopen nachten sliepen de bewoners in het hotel, of bij familie of vrienden. Ze konden zondag wel noodzakelijke persoonlijke spullen ophalen zoals kleding. De brandweer doet nog onderzoek naar de oorzaak van de brand.