Clicky


Duitse vrachtwagenchauffeur ziet file niet, Nederlander met camper omgekomen

Duitse vrachtwagenchauffeur ziet file niet, Nederlander met camper omgekomen [+foto's&video]
05-06-2023 18:01 | Ongevallen | auteur ANP | Redactie

DELMENHORST - [update 19:17 uur] Een 60-jarige man uit Nederland is maandagochtend rond 09:30 uur om het leven gekomen door een aanrijding in Duitsland. Hij stond met zijn camper in een file op de A1 in de buurt van Bremen. Een vrachtwagenchauffeur zag de opstopping te laat en reed op de stilstaande voertuigen in.

Een 60-jarige vrouw uit Nederland, die naast de bestuurder van de camper zat, is volgens de Duitse politie zwaargewond geraakt. Zij is met een traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht en verkeert in kritieke toestand.

Het ongeluk gebeurde bij de plaats Wildeshausen, tussen Bremen en Osnabrück. Daar wordt aan de weg gewerkt. De vrachtwagenchauffeur, een 41-jarige Duitser, botste bijna zonder te remmen op de file.

De beide Nederlanders raakten bekneld in de camper en werden door hulpdiensten uit het voertuig gehaald. De bestuurder bleek toen al overleden.

De chauffeur raakte zelf lichtgewond.

Naast de camper raakte de vrachtwagenchauffeur ook nog twee vrachtwagens toen hij probeerde uit te wijken. De chauffeurs van deze vrachtwagens bleven ongedeerd.