Clicky


 


Ex-vicepresident Pence doet mee aan presidentsverkiezingen

Ex-vicepresident Pence doet mee aan presidentsverkiezingen
05-06-2023 17:54 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - De Amerikaanse ex-vicepresident Mike Pence gaat meedoen aan de presidentsverkiezingen volgend jaar. De rechterhand van voormalig president Donald Trump meldde zich aan bij de verkiezingscommissie, berichten Amerikaanse media. Op 7 juni zou hij zijn campagne willen starten voor de voorverkiezingen bij zijn Republikeinse partij.

Pence (63) wordt bij de Republikeinen een directe concurrent van zijn baas destijds, die eind vorig jaar al bekendmaakte zich opnieuw verkiesbaar te stellen.

De twee waren tijdens hun ambtsperiode trouwe bondgenoten, maar Pence haalde zich de woede van Trump op de hals door de overwinning van de Democraat Joe Biden bij de verkiezingen van 2020 te bevestigen. Trump legde zich niet neer bij zijn nederlaag. Pence nam geleidelijk steeds meer afstand van de verslagen ex-president.

Trump blijft echter enorm populair bij de Republikeinen. Van de aanhangers wil ruim de helft dat de ex-president hun kandidaat wordt, een paar procent geeft de voorkeur aan Pence, blijkt uit peilingen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats