Clicky


 


Reparatie aan autobrug Holwert hervat op 20 juni

Reparatie aan autobrug Holwert hervat op 20 juni
05-06-2023 14:26 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

HOLWERT - De noodkraan die tijdelijk wordt gebruikt om de autobrug in de haven van het Friese Holwert te bedienen, blijft naar verwachting tot eind juni in werking. Na een technische meting op maandagochtend concludeerde Rijkswaterstaat dat het verstandiger was om de renovatie van de brug grondiger voor te bereiden. De afgelopen dagen probeerde een calamiteitenteam om 's nachts het systeem te repareren.

Dit was operationeel en logistiek onhandig, omdat er steeds een nieuw probleem ontstond waarvoor vervolgens nieuw materiaal nodig was, vertelt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. "Het hele systeem draaide op zeer verouderde apparatuur, soms zelfs nog uit de jaren tachtig. Zowel de software als hardware was gedateerd, zo gebruikte het systeem nog Windows 95."

Rijkswaterstaat is al langer bezig om alle verouderde autobruggen in het Waddengebied te vervangen, zegt de woordvoerder. "We zijn nu ongeveer op de helft." Ook voor de autobrug in Holwert stond een renovatie gepland. Dat de autobrug al eerder problemen zou krijgen had Rijkswaterstaat volgens de woordvoerder "niet helemaal op de radar".

Vanaf 20 juni wordt de verouderde apparatuur eruit gehaald en door reserveonderdelen vervangen. Deze reserveonderdelen werden tot een paar dagen geleden nog gebruikt bij de reparatie van de autobrug in Harlingen. De verouderde apparatuur uit de brug in Holwert wordt vervolgens in een werkplaats vernieuwd en in september teruggeplaatst in de brug.

Rijkswaterstaat verwacht dat de renovatie vanaf 20 juni ongeveer een week gaat duren. Tot die tijd wordt gebruik gemaakt van de tijdelijke kraan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,296
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions