Clicky


 


Peru verplaatst Joran van der Sloot voor uitlevering aan VS

Peru verplaatst Joran van der Sloot voor uitlevering aan VS
03-06-2023 10:47 | Buitenland | auteur ANP

LIMA - Joran van der Sloot is zaterdag verplaatst naar een andere gevangenis in Peru, meldt CNN. De 35-jarige Nederlandse hoofdverdachte van de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway in 2005 zal worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten en deze verplaatsing is een stap in dat proces.

Volgens CNN is Van der Sloot onder strikte veiligheidsmaatregelen uit de zwaar beveiligde gevangenis in het zuiden gehaald en overgebracht naar een plek in de Peruaanse hoofdstad Lima. Zijn advocaat zei deze week dat Van der Sloot de uitlevering niet aanvecht en dat hij naar Amerika wil gaan. Afgelopen week zou Van der Sloot ook betrokken zijn geweest bij een vechtpartij waardoor hij moest worden behandeld op de medische afdeling van de gevangenis.

Van der Sloot wordt in de VS vervolgd voor het afpersen van de familie van Holloway. Hij was de laatste die gezien werd met haar voordat ze verdween tijdens een schoolreisje op Aruba. Volgens het Amerikaanse OM heeft hij in 2010, net voordat hij naar Peru ging, 25.000 dollar in contanten van de familie van Holloway aangenomen. In ruil zou hij hen naar het lichaam van Natalee leiden. Holloway is nooit gevonden en er zijn geen aanklachten ingediend tegen Van der Sloot in de zaak. Een rechter verklaarde Holloway later dood.

Van der Sloot zit in Peru een gevangenisstraf van 28 jaar uit voor de moord op de Peruviaanse Stephany Flores in 2010. Hij moet na het proces in de VS terug naar Peru voor de rest van zijn straf.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,296
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions