Clicky


 


Brand op vrachtschip in Dordrecht geblust

Brand op vrachtschip in Dordrecht geblust [+foto's]
02-06-2023 22:53 | Incidenten | auteur ANP | Redactie Transport Online

DORDRECHT - [update za 09:51 uur] De brand die vrijdagavond uitbrak op een aangemeerd vrachtschip in Dordrecht is geblust. Rond 01.00 uur werd het sein brand meester gegeven, nadat eerder nog werd verwacht dat het leeghalen en blussen van de scheepslading enkele uren in beslag zou gaan nemen.

De brand ontstond tijdens het laden van schroot, en woedde zowel op de kade als op het schip, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio. Er werden veertien bemanningsleden veilig van boord gehaald. Zij werden daarna medisch gecontroleerd in een ambulance. Volgens de veiligheidsregio zijn er geen slachtoffers gevallen.

De brand brak rond 21.30 uur uit aan de 's-Gravendeelsedijk. Er kwam veel rook vrij en de brandweer schaalde op naar 'zeer grote brand'. De rook trok richting 's-Gravendeel. De brandweer riep mensen op om zoveel mogelijk uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen.

Rond 23.00 uur arriveerde er een drone-team in de buurt van de brand, om de situatie van bovenaf te bekijken en te analyseren. Ook werden er meetploegen ingezet in 's-Gravendeel, maar die hebben geen gevaarlijke waarden gemeten.

Rond 00.30 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag werd met behulp van een kraan begonnen met het leeghalen van het schip. Een half uur later was de brand volledig onder controle en waren er volgens de veiligheidsregio geen "hotspots" meer. Het schip zelf raakte niet beschadigd en ging in de loop van de nacht weer zelf over tot het reguliere losproces.

De MV Silver Lady is een Bulk Carrier Schip gebouwd in 2003 en varend onder de vlag van Malta. Het schip is 190 meter lang en 32 meter breed.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,296
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions