Clicky


 


DHL gebruikt dit Formule 1-seizoen 18 nieuwe vrachtwagens die op biobrandstof rijden in alle Europese races

DHL gebruikt dit Formule 1-seizoen 18 nieuwe vrachtwagens die op biobrandstof rijden in alle Europese races
02-06-2023 19:40 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BONN - Als onderdeel van hun langdurige samenwerking stellen DHL en Formula 1® dit seizoen nieuwe normen op het gebied van duurzame logistiek met een nieuw initiatief. DHL lanceert zijn eerste vloot van 18 vrachtwagens aangedreven door biobrandstof om de Formule 1® tegen 2030 te helpen emissievrij te zijn.

De nieuwe vrachtwagens, die kunnen rijden op HVO100, zullen vanaf 2023 worden ingezet voor alle Europese Formule 1-races. Op deze manier kan elke vrachtwagen de CO2-uitstoot met minstens 60 procent verminderen in vergelijking met conventionele brandstoffen, met een groot potentieel voor hogere besparingen

De nieuwe vrachtwagens verminderen de CO2-emissies en bieden dezelfde prestaties op het gebied van laadvermogen en rijafstand als hun tegenhangers op diesel. Daarnaast is het omgaan met biobrandstof vanuit milieu- en veiligheidsoogpunt veiliger dan het bunkeren van diesel.

Paul Fowler, hoofd van DHL Motorsports Logistics, vult aan: "Elke vrachtwagen kan dus tot 40 ton vervoeren en tot 3.500 kilometer afleggen met een tank van 1.000 liter. Voor het F1-podium in Europa rijden de vrachtwagens alleen op HVO100, een tweede generatie drop-in biobrandstof die voldoet aan de EN15940-norm voor paraffinebrandstoffen."

Met het gebruik van HVO100 voldoet Deutsche Post DHL Group aan de EU-richtlijn voor hernieuwbare energie.

"We zijn een wereldwijde sport en DHL speelt een cruciale rol bij het organiseren van de races en helpt ons bij het beheren van de logistieke implicaties van ons Wereldkampioenschap", zegt Ellen Jones, Head of ESG bij Formula 1®.

"Samen zijn we constant op zoek naar duurzamere oplossingen en door innovaties zoals vrachtwagens op biobrandstof kunnen we de volgende stap zetten in het verminderen van onze CO2-uitstoot en het bereiken van onze duurzaamheidsdoelstelling om tegen 2030 netto nul te bereiken. Het is geweldig om te zien dat partners zoals DHL dezelfde gedrevenheid en inzet voor een duurzamere Formule 1."

Het creëren van een meer ecologisch duurzame toekomst is een belangrijk onderdeel van het partnerschap geweest en DHL en Formula 1® hebben actieve stappen ondernomen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Deze omvatten het testen van meer geavanceerde technologieën voor de toekomst, het gebruik van multimodale transportoplossingen, waaronder land- en zeevracht, en het vergroten van het gebruik van Boeing 777-vliegtuigen die de CO2-uitstoot verminderen.

DHL rust zijn vrachtwagens ook uit met gps om het brandstofverbruik te monitoren en routes te optimaliseren. Dit seizoen zal het DHL Motorsport-team ongeveer 150.000 kilometer afleggen en tot 1.400 ton vracht per race vervoeren. Naast de raceauto's, banden, reserveonderdelen en brandstof wordt ook de omroep- en hospitality-apparatuur naar de gewenste bestemming gebracht. DHL biedt ook uitgebreide services voor het volgen van vracht tijdens het transport, inklaring, ophalen en inklaring.

Als onderdeel van de duurzaamheidsroutekaart van Deutsche Post DHL Group om de decarbonisatie tegen 2030 te versnellen, investeert het bedrijf zeven miljard euro in schone logistieke processen om de uitstoot te verminderen. De middelen worden met name ingezet voor duurzame vliegtuigbrandstoffen, de elektrificatie van het wagenpark en het klimaatneutraal inrichten van gebouwen. Ook de introductie van duurzame brandstoffen in het wegvervoer over lange afstanden is in dit investeringsplan opgenomen.

Foto's

  • DHL
    DHL
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,296
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions