Clicky


 


TIP Group lanceert de TIP Mechanic Academy, eerste opleiding voor trailermonteurs

TIP Group lanceert de TIP Mechanic Academy, eerste opleiding voor trailermonteurs
01-06-2023 14:48 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - TIP Group, een toonaangevende dienstverlener op het gebied van trucks en trailers, lanceert een gloednieuwe Academy om trailermonteurs op te leiden. De TIP Mechanic Academy gaat komend najaar van start in Canada, Denemarken, Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en in Duitsland aan het begin van 2024.

De TIP Mechanic Academy wordt de eerste in zijn soort in de transportsector. Tijdens de opleiding worden leerlingen in negen maanden opgeleid tot TIP-gecertificeerde trailermonteurs in plaats van de standaard drie tot vier jaar. Bovendien krijgen de monteurs in opleiding een salaris dat afgestemd is op hun ervaringsniveau.

De TIP Mechanic Academy staat open voor iedereen die enthousiast is om aan de slag te gaan als trailermonteur. Het programma behandelt diverse soorten onderwerpen, waaronder traileronderhoud, diagnose, reparatie en veiligheid. Naast klassikale lessen in ons opleidingscentrum in Venlo, krijgen leerlingen ook praktische training in een van de werkplaatsen van TIP, waar ze onder begeleiding van ervaren mentoren aan trailers werken.

Door de combinatie van lessen gegeven door een instructeur, online lessen en training in de werkplaats, krijgen leerlingen de kans om te leren van ervaren TIP monteurs en kunnen ze het geleerde direct in de praktijk brengen. Het opleidingsprogramma bestaat uit klassen van maximaal acht tot twaalf leerlingen per klas, zodat de leerlingen de aandacht krijgen die ze verdienen. TIP streeft ernaar de deelnemers aan de TIP Academy na succesvolle afloop van de opleiding uitzicht te bieden op een vaste baan. Afgestudeerden van de TIP Mechanic Academy krijgen daarbij de mogelijkheid om aanvullende opleidingen te volgen en kunnen verder groeien binnen de organisatie, bijvoorbeeld als werkplaatsmanager of APK keurmeester.

Na het succesvol afronden van de opleiding, krijgen alle leerlingen de kans om deel te nemen aan de jaarlijkse wereldwijde Mechanic Team Competition. Dit is een interne monteurswedstrijd waarin het talent en de expertise van onze monteurs centraal staat, de finale hiervan vindt plaats in Valencia. 

"Monteurs zijn de helden van onze sector, en we vertrouwen op hen om onze klanten van dienst te zijn en hun wagenpark op de weg te houden. De TIP Mechanic Academy is een geweldige kans om nieuw talent aan te trekken. Het snelle leertraject zorgt ervoor dat leerlingen hun nieuwe kennis in slechts negen maanden in de praktijk kunnen brengen en een salaris ontvangen alsof ze zijn afgestudeerd aan een vierjarige opleiding", zegt Hiske Damhuis, Chief Human Resource Officer.

Tijdens het programma krijgen de monteurs in opleiding een startsalaris van 24.000 tot 30.000 euro bruto per jaar, afhankelijk van leeftijd en ervaring, met een salaris tot 31.000 euro bruto per jaar na succesvolle afronding van de opleiding. Andere voordelen van deelname aan de TIP Mechanic Academy zijn 25 vakantiedagen, betaald overwerk, ADV dagen, reiskostenvergoeding, een bonus voor het aandragen van nieuwe medewerkers en een long-service award programma.

De inschrijvingen voor de TIP Mechanic Academy zijn nu geopend en het programma zal in de herfst van 2023 van start gaan. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,296
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions