Clicky


Transportbedrijf Keus & Mollink failliet verklaard

Transportbedrijf Keus & Mollink failliet verklaard
01-06-2023 10:37 | Faillissementen | auteur Redactie

ALMELO - [update 15:19 uur] Voor de rechtbank van Overijssel is op woensdag 31 mei 2023 Transportbedrijf Keus & Mollink BV uit Almelo failliet verklaard.

Bij het bedrijf werkten rond de 9 werknemers.

Het faillissement is, volgens curator mr. Bleker, aangevraagd door de directie zelf. "De onderneming is de afgelopen jaren behoorlijk gekrompen en ligt inmiddels al een tijdje stil. Volgens de directie is het vanaf 2021 door cabotageregels moeilijker om vanuit Nederland voor de (voornamelijk) Duitse klanten van het bedrijf te rijden", aldus de curator in een reactie.

In november 1998 startten Henk-Jan Keus en Jenita Keus-Mollink het transportbedrijf Keus & Mollink BV. Wat uit passie begon op een paar vierkante meters, groeide uit tot een succesvol internationaal bedrijf met ruim 30 vrachtwagens en een groot klantennetwerk, stata op de eigen bedrijfswebsite te lezen.

Keus & Mollink is gespecialiseerd in veetransport. Het bedrijf richtte zich al vanaf de oprichting op het vervoeren van diverse dieren, zoals runderen, kalveren, varkens, biggen, schapen en geiten. Maar ook voor andere transporten kon men bij Keus & Mollink terecht.

Er wordt op dit moment niet meer doorgewerkt bij het bedrijf en de curator verwacht geen doorstart van het Almelose transportbedrijf.