Clicky


 


Moskou verwacht groot Oekraïens offensief dankzij westerse wapens

Moskou verwacht groot Oekraïens offensief dankzij westerse wapens
30-05-2023 14:55 | Buitenland | auteur ANP/RTR

MOSKOU - Moskou ziet een toename in de wapenleveringen van het Westen aan Oekraïne. Volgens de Russische defensieminister Sergej Sjojgoe zijn die wapens bedoeld voor een aanstaand "grootschalig offensief" door de Oekraïners.

Moskou houdt de leveringen goed in de gaten en kijkt ook naar plekken waar de wapens Oekraïne binnenkomen. Sjojgoe zegt dat Rusland de aanleverroutes zal aanvallen als dat mogelijk is.

Dinsdagochtend werd Moskou aangevallen door drones. Volgens het Kremlin zat Oekraïne daar achter, maar Kyiv ontkent. Sjojgoe zegt dat het om een aanval op burgerdoelen ging. Volgens de defensieminister wordt Rusland vaker aangevallen, ook met westerse wapens. Deze maand zou de Russische luchtafweer 29 Britse langeafstandsraketten hebben onderschept van het type Storm Shadow. Kyiv stelt de wapens alleen te gebruiken om zich te verdedigen en nooit Russisch grondgebied aan te vallen.

Verder meldde Sjojgoe dat er opnieuw een Patriot-luchtverdedigingssysteem bij Kyiv is vernietigd. Twee weken geleden beweerde Rusland ook al zo'n Amerikaans systeem te hebben uitgeschakeld. De Verenigde Staten en Oekraïne zeiden toen dat er wel schade was, maar dat de luchtafweer nog altijd werkte.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,294
Diesel2,106

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions