Clicky


 


Nieuwe Scania 420R Super voor M.J. Borger

Nieuwe Scania 420R Super voor M.J. Borger
30-05-2023 13:47 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

EE - M.J. Borger Transport uit Ee heeft een Scania 420R 6x2 bakwagen in gebruik genomen. De Scania is de zesde truck van dit merk van het Friese familiebedrijf. De truck met de nieuwe Super aandrijflijn van Scania was de eerste die verkocht werd door Scania dealer Rinsma.

"Ik was de eerste die een order tekende voor de nieuwe Super aandrijflijn bij Scania dealer Rinsma maar uiteindelijk werd dit niet de eerst afgeleverde. Dat komt doordat Scania een aantal eerder bestelde trucks later om heeft gezet naar de Super motor", aldus Marten Jan Borger.

Dat de nieuwe weer een Scania moest worden was voor hem vanzelfsprekend: "Ik ben in 2007 begonnen met een Scania, en sindsdien zijn we dat merk en de dealer altijd trouw gebleven. Dit is al de vierde ‘Nextgen’ Scania en de ervaringen zijn gewoon uitstekend."

Uitbreiding

Aanvankelijk werd de nieuwe Scania besteld ter vervanging van een oudere truck, maar in de tijd tussen bestelling en aflevering nam het werk alleen maar toe. "Ik heb toen besloten dat we niks inruilen, en dat betekent dus dat we gegroeid zijn naar zes auto’s."

De truck werd door Rondaan in Berlikum voorzien van een VDL haakarm installatie. De lichtgewicht containeraanhangwagen werd besteld bij Draco Sneek.

Kokkels

Alle zes combinaties van Borger zijn voor het vervoer van afzetcontainers. Ooit begon het met oud ijzer, maar door de jaren heen is daar ook ander werk bij gekomen. Zo rijdt Borger bijvoorbeeld met houtsnippers, maar ook veel agrarisch werk. Een bijzonder specialisme is het transport van kokkels. "Wij hebben speciale bakken voor dat werk, waar ook niks anders in mag. Wij laden de kokkels in de haven van Lauwersoog, waarna we ze naar Harlingen of Yerseke rijden. Dat is bijzonder werk, want als die boten aankomen moeten we meteen klaar staan. Dat kan in het holst van de nacht zijn, of op zondag, maar ze moeten meteen levend worden afgevoerd. Meestal laad ik ze zelf voor, of doet mijn vrouw Jolanda dat. Daarna kunnen de chauffeurs dan meteen op pad."

Vertrouwen in Scania

Marten Jan rijdt zelf ook dagelijks met een R500 combinatie. De nieuwe trucks die hij aanschaft zijn echter allemaal zes cilinders met 410 pk, en de nieuwste dus met de Super motor met 420 pk. "Die vermogens zijn meer dan genoeg voor in ons werk en daar halen we uitstekende resultaten mee. De nieuwe Super rijdt nu net twee weken en het verbruik daarvan ziet er nu al veelbelovend uit. Zoals gezegd heb ik alle vertrouwen in dit merk en in dealer Rinsma, en dat geldt zeker ook voor de nieuwe aandrijflijn."

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,294
Diesel2,106

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions