Clicky


Rusland geeft Oekraïne de schuld van droneaanval op Moskou

Rusland geeft Oekraïne de schuld van droneaanval op Moskou
30-05-2023 10:20 | Buitenland | auteur ANP/AFP/RTR

MOSKOU - Oekraïne zit achter een "terroristische droneaanval" dinsdagochtend op Moskou, stelt het Russische ministerie van Defensie. Alle acht drones zouden zijn neergehaald. Een adviseur van de Oekraïense president ontkent dat Kyiv bij het incident betrokken is.

Door de aanval is volgens de burgemeester van Moskou, Sergej Sobjanin, lichte schade ontstaan aan gebouwen. Twee gewonden zijn volgens hem ter plaatse behandeld. Hij meldde 's ochtends op Telegram dat de hulpdiensten waren uitgerukt na een droneaanval bij zonsopkomst. Gouverneur Andrej Vorobjov van de gelijknamige regio verklaarde eerder via hetzelfde platform dat meerdere drones op weg naar Moskou zijn neergehaald.

Volgens Rusland heeft Oekraïne zijn grootste droneaanval op Moskou tot dusver uitgevoerd, maar het buurland ontkent. "Wat de aanvallen betreft, natuurlijk zijn we verheugd om een ​​toename van het aantal aanvallen te zien en te voorspellen. Maar natuurlijk hebben wij daar niet direct iets mee te maken", zei de Oekraïense adviseur Mychajlo Podoljak tegen het onlineprogramma The Breakfast Show.

Moskou ligt op ruim 1000 kilometer van Oekraïne en is zelden aangevallen sinds het begin van de Russische invasie in het buurland. Het Kremlin zei begin mei twee drones te hebben neergehaald die Oekraïne wilde gebruiken voor een aanslag op de Russische president Vladimir Poetin. Kyiv ontkende betrokkenheid bij die vermeende aanval.