Clicky


 


Steekpartij in trein bij Ede-Wageningen: acht arrestaties

Steekpartij in trein bij Ede-Wageningen: acht arrestaties
28-05-2023 19:02 | Algemeen | auteur ANP

EDE-WAGENINGEN - Acht mannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt na een vechtpartij in een trein die uit Arnhem kwam en naar Ede-Wageningen ging. Daarbij is ook gestoken. Twee mensen moesten met niet-levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis. Een van hen is ook aangehouden.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd. De acht mannen zijn tussen de 20 en 40 jaar en komen onder meer uit Ter Apel, Velp, Ede, Utrecht en Budel.

Vakbond VVMC voor spoorpersoneel meldt dat een groep Eritreeërs en Algerijnen ruzie hadden. Het treinpersoneel heeft ingegrepen om reizigers te beschermen, aldus de bond, die zich zorgen maakt over het geweld waar treinpersoneel mee te maken krijgt. "Het is een kwestie van tijd dat we dodelijke slachtoffers te betreuren hebben. Dat zijn harde woorden, maar als je naar de incidenten kijkt die er plaatsvinden dan is dat helaas de conclusie. Daar willen we en mogen we niet op wachten!"

Brandbrief

Vakbondsbestuurder Wim Eilert is het geweld spuugzat. Hij zegt dat een aantal weken geleden iemand op station Vlissingen met deo en een aansteker een hoofdconducteur in brand probeerde te steken. Volgens hem vinden er in treinen en op stations steeds meer incidenten plaats en moet het treinpersoneel onderhand kogelvrije en steekwerende vesten dragen.

Donderdag overhandigt VVMC een brandbrief aan NS-topman Wouter Koolmees, waarin gevraagd wordt om maatregelen. Volgens Eilert zou het bijvoorbeeld al schelen als de overheid ervoor zorgt dat zogenoemde veiligelanders, mensen die geen kans maken op asiel, zoveel mogelijk op hun azc-locatie blijven.

Foto's

  • Rozseboom Ede
    Roseboom Ede
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,294
Diesel2,106

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions