Clicky


 


Dode en drie gewonden door luchtaanval op Kyiv

Dode en drie gewonden door luchtaanval op Kyiv
28-05-2023 10:29 | Buitenland | auteur ANP/RTR

KYIV - Door een Russische luchtaanval op de Oekraïense hoofdstad Kyiv zijn ten minste een dode en drie gewonden gevallen, melden de Oekraïense autoriteiten. Er zouden zeker twintig drones zijn neergehaald door het afweergeschut.

Een 41-jarige man kwam om toen vallende brokstukken van drones op een tankstation neerkwamen, zegt burgemeester Vitali Klitsjko. Op andere plekken in de stad brak brand uit in gebouwen door vallend drone-puin. Klitsjko waarschuwt voor een nieuwe golf van drones die op Kyiv afkomen en raadt inwoners aan de schuilkelders niet te verlaten.

In grote delen van Oekraïne loeide eerder in de nacht van zaterdag op zondag het luchtalarm. Getuigen meldden aan internationaal persbureau Reuters verschillende ontploffingen te hebben gehoord nadat het luchtalarm was afgegaan in een groot deel van het land. Volgens de Oekraïense strijdkrachten was in de afgelopen nacht met 54 drones de grootste aanval met drones sinds de Russische inval in het land in februari vorig jaar begon. Van die drones zijn er volgens Kiev 52 vernietigd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,296
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions