Clicky


 


Man ligt vijf maanden dood in flat in Den Bosch

Man ligt vijf maanden dood in flat in Den Bosch
28-05-2023 10:23 | Binnenland | auteur ANP

DEN BOSCH - [update 10:54 uur] De politie heeft zaterdagmorgen een dode man gevonden in zijn flatwoning in Den Bosch. Hij blijkt ruim vijf maanden geleden te zijn overleden aan een natuurlijke dood, meldt de politie op Facebook. "Niemand verdient het om zo lang onopgemerkt te blijven", aldus de politie die mensen oproept zijn of haar buren soms in de gaten te houden. "Sociale controle is belangrijk. Zeker bij oudere mensen of mensen die zich als kluizenaar gedragen."

In de Facebookpost wordt gewezen op signalen die erop kunnen duiden dat er iets niet in de haak is. "Merkt u dat uw buurman of buurvrouw plots geen geluid meer maakt, niet meer naar buiten komt, afspraken niet nakomt en/of dat de brievenbus voller en voller wordt. Neem dan het zekere voor het onzekere en bel 0900-8844."

Door goed op elkaar te letten, kunnen dit soort schrijnende gevallen worden voorkomen, aldus de politie. "Want jaarlijks wordt er wel ergens een overleden persoon aangetroffen waarvan de signalen al duidelijk waren, maar het sociale vangnet niet goed werkte."

De gemeente Den Bosch sluit zich daarbij aan. "Dit is uiteraard heel triest wat er is gebeurd. We willen ook iedereen vragen een beetje op elkaar te letten", reageert een gemeentewoordvoerder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,296
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions