Clicky


Jost ondertekent intentieverklaring voor 50 elektrische trekkers van Mercedes-Benz Trucks

Jost ondertekent intentieverklaring voor 50 elektrische trekkers van Mercedes-Benz Trucks
26-05-2023 14:48 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

HERSTAL - Het Belgische transportbedrijf Jost ondertekende vrijdag een intentieverklaring om vijftig elektrische trekkers van Mercedes-Benz te bestellen. De batterijaangedreven eActros LongHaul heeft een rijbereik van ongeveer 500 kilometer en gaat in 2024 in productie.

Jost, een van de grootste transportbedrijven in België, levert wegtransport en multimodaal transport van en naar Europa en Noord-Afrika. De groep ontwikkelt logistieke oplossingen op maat, die complexiteit, efficiëntie en zakelijke aspecten verenigen om klanten zo goed mogelijk te dienen.

Jost stelt alles in het werk om de milieu-impact van zijn activiteiten tot het minimum te beperken door de CO₂-uitstoot en het verbruik van brandstof, water, energie en grondstoffen op te volgen, door de afvalproductie te beperken en door hergebruik en recyclage te stimuleren. Jost selecteert zijn partners, leveranciers en onderaannemers op basis van criteria die rekening houden met ecologische aspecten en duurzame aankopen (goede milieupraktijken en/of levering van milieuvriendelijke goederen en diensten). In die context bevestigde Jost zijn intentie om vijftig exemplaren van de batterijaangedreven eActros LongHaul te bestellen.

De ontwikkelingsingenieurs bij Mercedes-Benz Trucks ontwerpen de eActros LongHaul op zo’n manier dat het voertuig en al zijn onderdelen beantwoorden aan dezelfde duurzaamheidseisen als de vergelijkbare, conventioneel aangedreven Actros voor langeafstandstransport. Concreet betekent dat 1,2 miljoen kilometer over een periode van tien jaar.

De batterijcellen van de eActros LongHaul gebruiken lithium-ijzerfosfaattechnologie (LFP). Ze onderscheiden zich in de eerste plaats door een lange levensduur en een grotere nuttige batterijcapaciteit. Bij laadstations met een output van ongeveer een megawatt laten de batterijen in de productieversie van de eActros LongHaul zich in veel minder dan 30 minuten opladen van 20 tot 80 procent. De drie batterijpacks bieden een totaal geïnstalleerde capaciteit van meer dan 600 kWh en de twee elektromotoren, die deel uitmaken van de nieuwe e-axle, genereren een continu vermogen van 400 kW en een piekvermogen van ruim 600 kW.

Behalve de trekker zal Mercedes-Benz Trucks vanaf de marktlancering ook bakwagenversies van de eActros LongHaul produceren. Zo beschikken klanten voor de meest uiteenlopende gebruiksscenario’s over een volledig elektrische transportoplossing.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • Bakker Goedhart
  • Bakker Goedhart
  • Bakker Goedhart


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,966
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions