Clicky


 


Bijna 300 automobilisten betrapt op vasthouden telefoon tijdens rijden

Bijna 300 automobilisten betrapt op vasthouden telefoon tijdens rijden
26-05-2023 11:36 | Auto | auteur Redactie

KRUININGEN/ROOSENDAAL/ULVENHOUT - De politie controleerde donderdag 25 mei op het gebruik van een mobiele telefoon in de auto op de autosnelwegen in Zeeland en het politiedistrict De Markiezaten. Vanuit een touringcar werden automobilisten betrapt en vervolgens aan de kant gezet door een van de politiewagens. Er werd gecontroleerd op de snelwegen A58 (tussen Kruiningen en Ulvenhout), A16 (tussen Hazeldonk en de Randweg Dordrecht) en de A17 (tussen Moerdijk en Roosendaal).

Resultaten

Tussen 10.00 en 17.00 uur draaide de MONO-actie met een touringcar en diverse niet herkenbare politievolgvoertuigen. Er werden in totaal 135 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het vasthouden van de mobiele telefoon tijdens het rijden(119 keer), snelheid(7 keer), onnodig links rijden (2 keer), , rijden over een verdrijvingsvlak (2 keer), rechts inhalen (1 keer), onnodig stilstaan op de vluchtstrook (1 keer), niet dragen van de autogordel (1 keer), een verlopen APK (1 keer) en onverzekerd rijden (1 keer).

MONO-cam

Ook werd er gecontroleerd met de zogenaamde ‘MONO-cam’. Deze camera stond vanaf 08.00 uur tot 15.30 uur opgesteld boven de A58 bij Ulvenhout. Tijdens deze controle werden ook nog eens 172 bestuurders betrapt op het vasthouden van de mobiele telefoon terwijl zij aan het rijden waren. Deze overtreders zullen op een later moment een bekeuring ontvangen. 

‘Ogen op de weg’

Deze handhavingsactie maakt onderdeel uit van de gezamenlijke actie 'Ogen op de weg' van de politie Oost-Brabant en Zeeland-West-Brabant en de Provincies Zeeland en Noord-Brabant.

Foto's

  • TCE Tours
  • TCE Tours
  • Sjollema
    Sjollema
  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions