Clicky


Explosie bij geldwisselkantoor Bijlmerdreef in Amsterdam Zuidoost

Explosie bij geldwisselkantoor Bijlmerdreef in Amsterdam Zuidoost
26-05-2023 11:24 | Misdaad | auteur Redactie

AMSTERDAM - Afgelopen nacht zaten buurtbewoners voor de tweede keer deze week rechtop in hun bed en belden zij de meldkamer vanwege een harde knal.

In de nacht van donderdag op vrijdag is er opnieuw een explosief afgegaan bij een geldwisselkantoor aan de Bijlmerdreef. Gelukkig zijn er geen mensen gewond geraakt. Er is wel schade ontstaan, ook bij het naastgelegen pand, meldt de politie.

Rond 04:00 uur vindt de explosie plaats bij het pand aan de Bijlmerdreef. Kort daarvoor loopt de verdachte, tenger postuur en in het zwart gekleed, naar het pand, komend uit de richting van het Nellesteinpad. Na de explosie rent de verdachte weg, terug in de richting van het Nellesteinpad. 

De forensische opsporing kwam ter plaatse om onderzoek te doen naar eventuele sporen en het gebruikte explosief. Ook is de Teamleider Explosieven Verkenner opgeroepen om het explosieve materiaal te onderzoeken.

Gelet op de werkwijze en de drie explosies op dezelfde keten in de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 mei aan de Jan Evertsenstraat, Eerste van Swindenstraat en eveneens de Bijlmerdreef, houdt het onderzoeksteam rekening met een mogelijk verband tussen de explosies. 

De politie doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden, in de hoop dat degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn snel gepakt kunnen worden.