Clicky


Bartho Boer volgt Willemijn Maas op als RvC-lid Port of Amsterdam

Bartho Boer volgt Willemijn Maas op als RvC-lid Port of Amsterdam
26-05-2023 10:09 | Haven Nieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Willemijn Maas vertrekt na tien jaar bij Port of Amsterdam als lid van de Raad van Commissarissen (RvC). Maas startte in maart 2013 en legt per 1 juni 2023 haar functie neer. Zij wordt opgevolgd door Bartho Boer die door de aandeelhouder, gemeente Amsterdam, op dezelfde datum wordt benoemd.

Bartho Boer volgt Willemijn Maas op als commissaris. Hij is werkzaam als Chief Corporate Communications & CSR bij KPN. Daarvoor werkte hij als directeur Communicatie en Corporate Affairs bij de Nederlandse Spoorwegen en bij de gemeente Amsterdam onder meer bij de Bestuursdienst. Boer is benoemd door de aandeelhouder gemeente Amsterdam per 1 juni 2023.

Jan Lagasse, voorzitter van de RvC Port of Amsterdam: "Bartho is een communicatief zwaargewicht en heeft veel ervaring bij organisaties die op het scheidsvlak van publiek en privaat opereren en in de samenwerking met publieke aandeelhouders. Hij is een enthousiaste, energieke en gedreven professional en heeft ervaring met complexe, dynamische en maatschappelijk uitdagende omgevingen. Wij kijken er naar uit om met Bartho samen te werken."

Verbindende bestuurder

Willemijn Maas is gezien haar achtergrond als zakelijk directeur bij het Nederlandse Dans Theater en daarvoor als algemeen directeur van de AVRO geïnteresseerd in publiek private samenwerkingen zoals de haven die in vele vormen kent. Zij heeft als commissaris bij het havenbedrijf de maximale termijn gediend.

Koen Overtoom, CEO Port of Amsterdam, zegt over Maas: "Willemijn is een ervaren bestuurder en iemand die tegelijkertijd met een frisse blik naar zaken kijkt. Als bewoner van Amsterdam heeft zij een grote verbindende rol gespeeld tussen de stad, de aandeelhouder en de directie. Zij was een belangrijke supporter van onze duurzaamheidsambities zoals onder meer het kolenbesluit. Wij zijn Willemijn zeer erkentelijk voor de afgelopen tien jaar waarin zij altijd een luisterend oor had, een kritische blik, maar zich vooral een betrokken toezichthouder toonde."