Clicky


Verhoren hoofdrolspelers corona-aanpak vanaf voorjaar 2025

Verhoren hoofdrolspelers corona-aanpak vanaf voorjaar 2025
25-05-2023 17:04 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De parlementaire enquête over de aanpak van de coronapandemie gaat naar verwachting een kleine drie jaar duren. De openbare verhoren, waarbij hoofdrolspelers als minister president Mark Rutte en voormalig gezondheidsminister Hugo de Jonge onder ede voor de enquêtecommissie moeten verschijnen, zijn voorzien in de periode van februari tot en met september 2025.

Dat staat in het onderzoeksvoorstel dat naar de Tweede Kamer is gestuurd. De parlementaire enquête moet inzicht bieden in hoe belangrijke besluiten in de aanpak van het coronavirus tot stand kwamen. Ook moeten er "lessen worden getrokken" zodat Nederland beter is voorbereid op een eventuele volgende gezondheidscrisis.

De commissie die de parlementaire enquête voorbereidt, wijst erop dat vanaf begin 2020 in ijltempo maatregelen werden getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. "Gedurende de crisis is er daardoor in verschillende fases weinig gelegenheid geweest voor politiek en maatschappelijk debat, reflectie, consultaties, belangenafwegingen en evaluaties, die buiten crisistijd meer gangbaar zijn."

Dat geldt met name voor de rol van de volksvertegenwoordiging zelf. "Aan een grondige, breed gedragen terugblik door de Tweede Kamer op deze periode en op haar eigen rolinvulling heeft het tot nu toe ontbroken." De commissie vindt het belangrijk dat dit alsnog gebeurt, ook gezien de grote maatschappelijke gevolgen van meerdere lockdowns waarin het openbare leven vrijwel tot stilstand kwam.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats