Clicky


Vrachtwagen met gelede bus van de weg gehaald

Vrachtwagen met gelede bus van de weg gehaald [+foto]
25-05-2023 14:54 | Overtredingen | auteur Redactie

UNNA - De chauffeur van een sleepvrachtwagen was in het Duitse Unna onderweg naar Polen met een gelede bus die niet meer rijklaar was. Het opvallende transport beschikte echter niet over een speciale vergunning en had geen geldige verzekeringsdekking.

Volgens de bijrijder was de bus recent in Fröndenberg gekocht en zou hij naar Polen worden gebracht om daar voor onderdelen gebruikt te worden.

Omdat het echter geen reguliere sleepoperatie betrof, maar ongeoorloofd slepen, werd niet voldaan aan de wettelijke vereisten. Dit omvat onder meer de benodigde speciale vergunning van de wegverkeersleiding en een bewijs van dekking van de getrokken gelede bus volgens de Wet verplichte verzekering.

Bovendien wordt de gelede bus wettelijk gezien als aanhangwagen en had hij voorzien moeten zijn van een exportkenteken. Bovendien werd de toegestane maximale voertuiglengte van 18 meter fors overschreden. Een meting ter plaatse leverde een lengte op van 25,70 meter.

Volgens de voorschriften had het voertuig op een dieplader moeten worden geladen en vervoerd.

De chauffeur moest een boete betalen. Hoe hoog de boete was heeft de Duitse politie niet bekendgemaakt.

Omdat het transport niet op de controlelocatie kon worden achtergelaten, werd het door de politie terug naar Fröndenberg begeleid en op het bedrijfsterrein geparkeerd.