Clicky


Henk Nooteboom, oud-directeur Koninklijke Nooteboom groep, overleden

Henk Nooteboom, oud-directeur Koninklijke Nooteboom groep, overleden
25-05-2023 14:24 | Overig | auteur Redactie

WIJCHEN - Op donderdag 18 mei 2023 is Henk Nooteboom, oud-directeur van de Koninklijke Nooteboom Groep, overleden. Henk is 79 jaar geworden. Henk Nooteboom was algemeen directeur van Nooteboom Trailers van 1975 tot 2002. Samen met zijn twee broers Dick en Ton heeft hij de basis gelegd voor het huidige Nooteboom dat is uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende, internationale trailerfabrikanten voor het uitzonderlijk wegvervoer.

Henk stond bekend om zijn ‘no guts, no glory’-mentaliteit. Als visionair en initiator liep hij voorop en maakte hij gedurfde keuzes. Er werd in de onderneming flink geïnvesteerd en gemoderniseerd. In zijn overtuiging “zonder mensen begin je niets” was voor Henk de verbinding met de medewerkers heel belangrijk. Ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan, werd in 1981 het familiebedrijf onderscheiden met het predicaat Koninklijk, wat respect, waardering en vertrouwen symboliseert.

Eind jaren negentig komt Henk in aanraking met Lean Manufacturing in de Verenigde Staten. Hij zag meteen kansen voor het productiebedrijf en als koploper op dit gebied implementeerde hij ‘Lean Manufacturing’ binnen Nooteboom Trailers.

Naast zijn bevlogenheid binnen het bedrijf heeft hij zich ook altijd daarbuiten met volle overgave ingezet. In 2004 wordt Henk benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten als bestuurder en penningmeester van RAI-vereniging en vanwege zijn sociaal bewogen ondernemerschap. Henk was altijd enorm trots op zijn echtgenote en drie dochters. En genoot later van al zijn kleinzonen.

"Wij denken met respect en warmte terug aan zijn grote inzet en betrokkenheid bij Koninklijke Nooteboom Groep. Hij zal altijd een grote inspirator blijven. Namens het personeel van Nooteboom wensen wij zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en allen die hem moeten missen veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies", aldus directie en personeel van Koninklijke Nooteboom Groep.

Voor Henk is een condoleanceregister geopend op: https://www.voorneveld-uitvaartzorg.nl/condoleance/henk-nooteboom/

Foto's

  • Profile Nooteboom
    Profile Nooteboom
  • Profile Nooteboom
    Profile Nooteboom


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats