Clicky


Vier nieuwe Volvo's voor Van Noort Bedrijven

Vier nieuwe Volvo's voor Van Noort Bedrijven
25-05-2023 10:00 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

WADDINXVEEn - Begin mei is de laatste van vier bestelde Volvo trucks afgeleverd door Volvo dealer VGTC uit Zoetermeer, voor van Noort Bedrijven uit Waddinxveen een mooi compleet viertal.

Van Noort Bedrijven B.V. is dagelijks onderweg met 45 voertuigen voor verschillende opdrachtgevers en uiteenlopende werkzaamheden. Transporten met kraan, vrachtwagens met meeneemheftrucks, open opleggers voor uitzonderlijk vervoer. Met de aanwinst van deze vier Volvo’s staat de teller op veertien Volvo’s binnen het wagenpark. Een groot aandeel maar volgens algemeen directeur Fred van Noort een bewuste keuze omdat het merk garant staat voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. "Iets waar we iedere dag samen met onze medewerkers hard aan werken!"

"De keuze van een truck is altijd in samenspraak met de chauffeur, er is bij ons keuze uit drie merken. Vaak heeft de chauffeur een voorkeur voor een bepaald merk en wanneer dit technisch en financieel past is de keuze snel gemaakt."

In 2022 is de eerste van de vier bestelde Volvo’s afgeleverd, een FM460 6x2 motorwagen met een Pacton middenasaanhanger. Met de elektrische moffet die zowel in, als achter de aanhanger kan worden vervoerd, is deze combinatie multifunctioneel en breed inzetbaar.

De tweede in rij is een redelijk standaard trekker voor van Noort, een FH420 4x2 die dagelijks koppelt met verschillende opleggers voor de opdrachtgevers.

De derde Volvo is een FH 460 6x2 die naast gesloten opleggers ook regelmatig onderweg is met een open oplegger voor het zwaardere werk. Met de voorloopas is deze trekker breed inzetbaar voor de verschillende werkzaamheden binnen van Noort.

De laatste van de vier is een, binnen van Noort bekend als “Rijplatenwagen”, FH500 10x4. Dit is de derde Volvo vijf-asser binnen van Noort, die dagelijks wordt ingezet voor het transport van rijplaten en draglineschotten voor één van de vaste opdrachtgevers, Lekkerkerker Rotterdam B.V.

"38 jaar geleden was van Noort het eerste transportbedrijf met een rijplatenwagen die bestuurbaar was vanaf de hoogzit van kraan", merkt Fred van Noort op.

Vier verschillende uitvoeringen van Volvo en toch hebben ze ook veel gemeen. De vrachtwagens zijn allemaal rondom luchtgeveerd, voorzien van een slaapcabine en de daarbij behorende extra’s voor een chauffeur. "De meeste van onze chauffeurs slapen niet of nauwelijks onderweg, maar mocht dit een keer nodig zijn, dan is de mogelijkheid en de luxe aanwezig." 

Verdere opties als standairco, koffiezetapparaat en bandenspanning controlesysteem zijn ook aan de wagens toegevoegd. Een belangrijke aanvulling op het gebied van veiligheid is de geïntegreerde dode hoek camera in de rechterspiegel steun. Hierdoor heeft de chauffeur meer en beter zicht op de dode hoek.

Fred van Noort: "Veiligheid is binnen van Noort een belangrijk onderwerp, deze camera’s mogen wat mij betreft dan ook verplicht maken. Zeker op rotondes en in binnensteden is dit een onmisbaar element in een vrachtwagen!"

De samenwerking met diverse leveranciers heeft gezorgd voor de opbouw en de bekende van Noort huisstijl.

Foto: Jeffrey van Der Vaart Photography

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats