Clicky


 


Grootste vestiging verffabriek PPG drie dagen plat

Grootste vestiging verffabriek PPG drie dagen plat
25-05-2023 09:13 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

AMSTERDAM - Ook de werknemers van de grootste vestiging van verfmaker PPG Coatings gaan staken. De fabriek in Amsterdam gaat vanaf donderdagochtend 25 mei 06.00 uur voor drie dagen plat. Dat betekent dat er tot 06.00 uur woensdagochtend 31 mei geen blikken verf van de band rollen.

Erik de Vries, bestuurder FNV Procesindustrie: "De directie heeft dit aan zichzelf te wijten. Het is al lang duidelijk dat de werknemers bereid zijn om langdurig actie te voeren voor een cao met een goede loonsverhoging."

De stakingen bij verfmaker PPG Coatings zijn vorige week begonnen. Eerder lag het werk al enkele dagen stil bij vestigingen in Tiel en Uithoorn, Den Bosch en Hoogeveen. En het einde is nog niet in zicht. Na deze week volgen er langdurige stakingen op meerdere vestigingen tegelijk. Welke dat zijn wordt volgende week bekendgemaakt.

De staking op de Amsterdamse vestiging, waar zo’n 200 van de 300 mensen in de productie werken, komt op een gevoelig moment voor de verfmaker. Vrijdag staat een bezoek gepland van Salvador Padilla, de directeur Operations die verantwoordelijk is voor onder meer Europa en Azië. De Vries: "De fabriek staat erbij als om door een ringetje te halen, er is flink gepoetst. Maar de productiehal is stil en verlaten. Dat is niet wat de directie in gedachten had. Maar blijkbaar vinden ze dit bezoek belangrijker dan het welzijn van hun werknemers. Wie niet wil horen moet het maar voelen."

De FNV wil een goede cao afspreken voor de in totaal 1.100 mensen bij PPG Coatings. Daarin moeten de salarissen dit jaar een flink stuk omhoog: met 14,3 procent (per 1 januari 2023). Verder eist de vakbond dat de lonen meestijgen met prijzen in de winkels (automatische prijscompensatie). De verffabrikant biedt echter niet meer dan 7 procent loon erbij.

PPG Coatings Nederland is onderdeel van het wereldwijde concern PPG Industries. Dat was vorig jaar goed voor een omzet van 17,7 miljard dollar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions