Clicky

 Politie zoekt met honden en drone naar sporen in zaak 'Maddie'

Politie zoekt met honden en drone naar sporen in zaak 'Maddie'
24-05-2023 17:07 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP/DPA

LISSABON - De politie heeft woensdag in Portugal speurhonden en een drone ingezet bij de zoekactie rond de verdwijning van het toen 3-jarige meisje Madeleine McCann in 2007. Tientallen agenten zoeken in de omgeving van een stuwmeer naar sporen.

Een bron rond het onderzoek vertelde de krant Expresso dat een tip van een informant de aanleiding was voor de zoekactie bij het meer in de buurt van Faro, die dinsdag begon. De bron zou door de Duitse politie als "zeer geloofwaardig" worden beschouwd en zou informatie hebben verstrekt die "erg serieus" wordt genomen.

In het nieuwe sporenonderzoek werken de Portugese, Duitse en Britse autoriteiten samen. Onderzoekers hebben deze week een tijdelijk kamp opgezet bij het stuwmeer. Dat bevindt zich op zo'n 50 kilometer van Praia da Luz. Daar verdween de kleine 'Maddie' zestien jaar geleden uit de slaapkamer van een vakantiewoning.

Christian Brückner

De verdwijning van de peuter is nooit opgehelderd en het onderzoek staat jaren later nog steeds volop in de belangstelling. Op de nieuwe zoekactie komen tientallen journalisten en cameramensen van over de hele wereld af. In Portugese media wordt gesproken over een "mediacircus".

De autoriteiten in Duitsland hebben vorig jaar Christian Brückner aangewezen als verdachte in de zaak. Ze denken dat hij de peuter heeft gedood. Die veroordeelde kindermisbruiker zit momenteel in de gevangenis vanwege een andere misbruikzaak. De autoriteiten zeggen dat de informatie die leidde tot de nieuwe zoektocht niet afkomstig is van Brückner. Hij ontkent betrokkenheid bij de verdwijning en zou ook geen bekentenis hebben afgelegd.

Een Duitse aanklager zei dat de politie bij het stuwmeer niet noodzakelijkerwijs zoekt naar het lichaam van de vermiste peuter. De politie heeft volgens Portugese media in 2008 ook al in dat gebied gezocht naar sporen. Dat leidde toen niet tot een doorbraak.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions