Clicky


 


Wim Martens Logistics rijdt 100% elektrisch met Volvo FH 4x2 Electric

Wim Martens Logistics rijdt 100% elektrisch met Volvo FH 4x2 Electric
23-05-2023 11:33 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BOXMEER - Wim Martens Logistics nam namelijk onlangs de eerste van twee Volvo FH 4x2 Electric trucks in ontvangst. Door het wagenpark te verduurzamen zet het logistiekbedrijf, onderdeel van de Laarakkers Groep, een nieuwe stap in hun energietransitie. Deze Volvo Electric trekker wordt ingezet voor het transport van zand en grind voor de betonindustrie.

Boyk Martens, directeur van Wim Martens Logistics, en Pim van Baaren, directeur bij Nieuwpoort Grint en Zand B.V., vertellen over de aanschaf van deze twee Volvo 4x2 Electric trekkers, geleverd door BAS Truck Center.

Wim Martens Logistics, Laarakkers Groep en Nieuwpoort Grint en Zand B.V. zijn erg enthousiast om de eerste 100% elektrische vrachtwagen te rijden. Boyk Martens: “Binnen Wim Martens Logistics en mét onze partners, willen we onze impact op het milieu minimaliseren. Daarin trekken we echt samen op met Laarakkers Groep en onze klant Nieuwpoort Grint en Zand.”

Pim van Baaren: “De Volvo FH 4x2 Electric trekker gaat op het terrein van Nieuwpoort in Weeze grind en zand laden. Vanuit daar vervoeren we onze grondstoffen op duurzame wijze naar onze afnemers. Dat betekent geen uitstoot van schadelijke stoffen voor medewerkers en omwonenden. Op deze manier verlagen we onze CO2 footprint. Zowel in het winnen als transporteren van onze grondstoffen.”

Voor Wim Martens Logistics was het logisch om met Volvo en BAS Truck Center in zee te gaan. Boyk Martens: “Ons wagenpark bestaat uit twee merken, waar Volvo er een van is. Daarbij heeft Volvo een voorsprong opgebouwd dankzij hun ervaring met elektrische bussen. Vanuit Laarakkers Groep zijn er ook al jaren goede contacten met BAS Truck Center. Toen we eenmaal de nieuwste Volvo FH 4x2 Electric modellen zagen, waren we verkocht. Door met name de performance in combinatie met het comfort. We wisten dat dit hét moment was om in te stappen. De eerste ritjes zitten erop en de ervaringen zijn uitstekend.”

De Volvo FH 4x2 Electric trekker kan een hele dag ingezet worden, als de truck tijdens de reguliere pauze opgeladen wordt. Boyk Martens: “We krijgen binnenkort ook een snellader om dit te realiseren. BAS Truck Center geeft ons ook training en verdere uitleg. Daardoor kunnen we het maximale uit de twee Volvo FH 4x2 Electric trekkers halen. De korte lijntjes met BAS Truck Center zijn prettig. Alle vragen werden tijdens het traject snel beantwoord en het team stond ons bij om de subsidieaanvraag in goede banen te leiden."

Duurzame dienstverlening wordt dankzij de Volvo FH 4x2 Electric trekkers realiteit. Boyk Martens: “We wilden niet afwachten maar juist vooroplopen. Vandaar dat we, als drie-eenheid, zelf het stuur in handen namen en investeerden in elektrisch rijden.”

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats